Volg ons via
 
Categorie: Keuken
kimi (Gast) kimi (Gast)
  • 02-02-2015

Mijn gaspitten zijn zwart geworden hoe krijg ik ze weer blinkend?

Ik wil mijn gaspitten schoonmaken en heb alles geprobeerd met soda cola azijn antikal. Wie heeft tips?

Er zijn 2 antwoorden gegeven
2 antwoorden
S-je
Geplaatst op 12-02-2015 om 15:15

Let op, er zijn gasfornuizen waarvan de pitten zelfreinigend zijn. Maar dan moet je ze wel gebruiken. Pitten die je niet of nauwelijks gebruikt die worden juist zwart of vies. Pitten die je vaak of altijd gebruikt, blijven blinkend schoon.

Aan die zelfreinigende pitten mag je niks doen anders zijn ze niet zelfreinigend meer. Dus check dat goed in de gebruiksaanwijzing van je gasfornuis voordat je je pitten verpest met schoonmaakmiddelen of grof schuurmateriaal.

Jolanda (Gast)
Geplaatst op 12-02-2015 om 14:43

Ik schuur ze altijd met ouderwetse brillo (staalschuursponsjes met een zeep erin). Als je de pitten natmaakt en ze dan schuurt met een droog brillotje, is de werking sterker, je kunt ook de schuursponsjes vochtig maken en de pitjes drooghouden, dan schuurt het minder.Als de pitten erg vuil of zwart zijn, is het een hele klus, misschien 1 pitje per dag of week schoonmaken? De pitten kunnen van tevoren ook nog even in warm sodawater geweekt worden, maar het komt denk ik echt aan op het mechanische schoonmaken.

Als ze eenmaal schoon zijn, dan elke avond na het koken/bakken een sopdoekje (dan branden vetspetters niet meer in) en regelmatig even een brillo'tje eroverheen, dan blijven ze mooi :=) succes!


Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Soortgelijke vragen
Er zijn geen items beschikbaar.