Volg ons via
 
Categorie: Schoonmaken
nathalie (Gast) nathalie (Gast)
  • 03-02-2015

Wat is het verschil tussen bleek en chloor?

Ik wil graag weten wat nu echt het verschil is tussen bleek en chloor. Dit is niet zo gemakkelijk te vinden op google. is bleek alleen een bleekmiddel en chloor een ontsmettingsmiddel? wat is het verschil??

Er zijn 8 antwoorden gegeven
8 antwoorden
S-je
Geplaatst op 15-01-2020 om 14:49

Ratten vallen onder ongedierte. Bel een goede ongediertebestrijder. Niet zelf gaan prutselen in allerlei apparaten met chemische middelen. Er kunnen giftige gassen vrijkomen in dit geval. Niet alleen schadelijk voor de ratten maar ook voor jezelf en je gezin.

Zorg in elk geval dat je spullen van die zolder weghaalt waar de ratten op af komen.

Frank (Gast)
Geplaatst op 14-01-2020 om 19:38

Op zolder heb ik last van ratten. Alles geprobeerd maar krijg ze niet weg. Nu heb ik gelezen dat iemand bleekwater heeft gestoomd en dat zou al 6 maanden helpen. Ik zit met 2 vragen:
1 kan ik bleekwater echt in een waterstomer stoppen;
2 tast bleekwater niet de dak constructie aan.
Graag reacties!

Eliane (Gast)
Geplaatst op 07-08-2018 om 11:41

kun je in je zwembad,ipv chloortabletten ,ook dunne bleek gebruiken ? thanks

Dhr. R. de Ruiter (chemoanalist) (Gast)
Geplaatst op 06-06-2017 om 06:47

Wietske:


Chloor en Bleek zijn NIET hetzelfde:

De redenen luidt het volgende:

Chloor heb je in diverse mileuvarianten waarbij in de Medicijnenindustrie gewerkt wordt met 60/40 aan percentage van chloor om alles steriel te kunnen maken en verpakken voor de consument / personen (wij dus) maar ALLEEN materialen dus niet Vleeswaren of andere eetbare producten.

Bleekmiddel daartegenin is een zeer kleine verdunning van chloor 10/90en een andere chemische middel erin om materialen te kunnen verwitten / om kleding wit te maken.
Ze zijn  allebei schadelijk voor directe gebruik op de handen en lichaam en daarvoor dien je handschoenen c.q. beschermingsmiddelen te gebruiken.
Hou er rekening mee dat het tevens schadelijk is voor de ademhaling en daarvoor dien je bij gebruik ervan bij het witten van kleding in de buitenlucht te staan en het liefst tijdens het witten van de kleding de emmer buiten te laten van minimaal 1 dag.

Hans Koole (Gast)
Geplaatst op 07-11-2016 om 15:46

Chloor is gasvormig en daar valt nou eenmaal lastig mee schoon te maken. Bleekwater wordt gemaakt door chloorgas door water te leiden, waar natriumhydroxide in is opgelost. Chloor en NaOH reageren tot natriumhypochloriet. Dat laatst stofje reageert heel gemakkelijk met 'vuil', waarbij het chloorgas weer vrijkomt. Daarom ruik je dat chloor ook als je er mee werkt. Vrij chloor is heel reactief (oxiderend) met alles en nog wat. Microorganismen, kleurstoffen, biologisch vuil etc. Er is maar weinig wat niet door chloor wordt stukgemaakt. De plastic fles blijft heel gelukkig...

Kôlleke
Geplaatst op 09-02-2015 om 23:56

Officieel is chloor is één van de vele scheikundige elementen uit het periodiek systeem en wordt afgekort met het symbool Cl.

Als we het in het huishouden over het bleekmiddel chloor hebben, dan bedoelen we bleekwater, chloorbleekloog, bleekloog of kortweg bleek. 

Dit is een verdunde oplossing van natriumhypochloriet (in de scheikunde afgekort als NaClO).

Er bestaan ook andere bleekmiddelen, zoals waterstofperoxide. Dat wordt onder andere gebruikt om haar te bleken (blonderen).

Pas op met het gebruik van het bleekmiddel chloor! In combinatie met zuren (die bijv in wc-reinigers zoals WC-eend zit) ontstaat er giftig chloorgas!

Theo (Gast)
Geplaatst op 09-02-2015 om 02:21

Chloor is een bepaalde stof die in bleekmiddelen wordt gebruikt. Ik kan me voorstellen dat er andere stoffen zijn die daarvoor gebruikt kunnen worden.

Wietske (Gast)
Geplaatst op 08-02-2015 om 17:25

Bleek en chloor zijn hetzelfde!

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.