Volg ons via
 
Categorie: Woonkamer
Kuipertje (Gast) Kuipertje (Gast)
  • 18-07-2015

Hoe verwijder ik de slakkensporen van mijn houten vloer?

Ik zie regelmatig dat er 's nachts naaktslakken in mijn huis zijn geweest door de slakkensporen die ze achterlaten. Op mijn houtenvloer blijven ze, ook na het dweilen zitten! Hoe krijg ik ze definitief weg zonder de gelakte vloer te beschadigen?

Er zijn 4 antwoorden gegeven
4 antwoorden
KvW (Gast)
Geplaatst op 06-07-2020 om 22:17

Slakkensporen kun je wegkrijgen met middeltjes die ontvetten. Ik had zelf nog een fles St. Marc staan, die ik had gebruikt bij het schilderen om de ondergrond mee te ontvetten. Daarmee verdwenen alle slakkensporen meteen. Te koop bij Karwei, Gamma, etc

J (Gast)
Geplaatst op 26-07-2019 om 08:42

Een beetje zout erop strooien en met een nat doekje erover schuren. 

Tessa Hartog (Gast)
Geplaatst op 18-05-2016 om 14:14

Hi kuipertje, 


Heb je al een oplossing gevonden voor je naaktslakken en slijmspoor probleem? Ik heb er namelijk ook erg veel last van! Hoor graag van je, groeten tessa 

S-je
Geplaatst op 18-07-2015 om 19:33

Geen idee hoe slakkensporen goed van een houten vloer te verwijderen zijn. Het lijkt mij veel belangrijker om de oorzaak aan te pakken.

Het klopt niet dat er naaktslakken in een huis zitten. Dus eerst zoeken waar die beestjes zitten, oorzaak aanpakken en daarna gaan nadenken over het schoon krijgen van de vloer. Anders blijf je aan de gang.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.