Volg ons via
 
Categorie: Overig
Melissa (Gast) Melissa (Gast)
  • 09-10-2015

Wat moet ik doen bij naaktslakken in huis?

Beste mensen
Ik woon sinds september alleen en ondervind dat er telkens naaktslakken binnen kruipen, voor t laatst zat er zelf eentje in de zetel... Ik vind dit zo ontzettend vies. Ik had dan een lijntje zout aan de voordeur en achterdeur gedaan maar blijkbaar heeft er deze nacht weer eentje over de zetel gekropen. Help ajb! Ik ben er zo vies van dat ik zelf zou huilen als ik er nog maar eentje zie en zou moeten verwijderen. Ben echt ten einde raad ??

Er zijn 5 antwoorden gegeven
5 antwoorden
José (Gast)
Geplaatst op 16-02-2016 om 19:04

Geen bier gebruiken!!!! Slakken kunnen heel goed ruiken en zijn verzot op bier. Dus als je dat neer zet lok je alle slakken uit de buurt naar jou bier

!!!

Isilda
Geplaatst op 13-10-2015 om 12:11

Hoi, buiten kun je een potje met bier ingraven zodat de rand bijna gelijk loopt aan d grond. De slakken vallen erin en verdrinken. Ze houden schijnbaar van bier. Binnen zou je dat misschien kunnen doen met een potje, maar dan moeten ze er wel in kunnen komen.. Dit kun je doen in afwachting van de ongedierte bestrijding.


Groetjes

S-je
Geplaatst op 12-10-2015 om 16:37

Is het een huurappartement? Zoja, dan de woningbouwvereniging of verhuurder erbij halen. Die moet dit oplossen.

Bij een koopappartement moet de vereniging van eigenaren ingeschakeld worden.

Melissa (Gast)
Geplaatst op 12-10-2015 om 13:44

Het is op een appartement, en ja heb al in kelder gekeken en zie overal slakkenslijm. 3nachten geleden keek ik buiten op de koer en zag allemaal naaktslakken op de muur kruipen waar de vuilzakken staan... 

S-je
Geplaatst op 09-10-2015 om 15:57

Stap 1: oorzaak zoeken! Je kunt die beestjes wel blijven verwijderen maar als je de oorzaak niet aanpakt, dan kom je er nooit vanaf.

Heb je de kruipruimte van je huis al gecheckt bijvoorbeeld?

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.