Volg ons via
 
Categorie: Overig
José (Gast) José (Gast)
  • 22-10-2015

hoe krijg ik het vocht uit mijn huis?

het is tamelijk vochtig in ons huis, s'morgens drijft het water langs de ramen. Het beddegoed, matrassen en de bank voelt klam aan, het ruikt muf en op de badkamer moet ik iedere wek de schimmel verwijderen.
We wonen met 5 personen, dus de douche wordt veel gebruikt. Ik kan ventileren, maar omdat alle kamers gelijkvloers zijn moeten de ramen dicht als ik ga werken. We zijn bezig met nieuwe ramen met ventilatieroosters, maar dit gaat nog wel even duren. Vochtvreters zijn niet aan te slepen, en een ontvochtiger is redelijk prijzig, aangezien we die nieuwe ramen erin willen.
Heeft iemand een goeie tip voor mij?

Er zijn 4 antwoorden gegeven
4 antwoorden
Annie (Gast)
Geplaatst op 24-10-2015 om 02:16

Misschien is dit een tussentijdse maar vooral goedkope oplossing :

Je zet in elke kamer een teil met keukenzout! 
Na enkele dagen is het zout doordrenkt en ligt er water op, dat je dan 
Opnieuw kan vervangen met keukenzout.
Dit is natuurlijk maar een tijdelijke oplossing maar wel gezonder
Om in te leven en vooral in te slapen!

S-je
Geplaatst op 22-10-2015 om 15:00

Dan zou het ook zo vochtig kunnen zijn omdat er 2 jaar niet gestookt is. Misschien anders tijdelijk een ontvochtiger huren. Als je alles zo vochtig laat, gaat de boel schimmelen en kun je straks nieuwe matrassen, kleding, gordijnen etc. kopen. Dan ben je duurder uit dan wanneer je voor een aantal weken een ontvochtiger huurt.

josé (Gast)
Geplaatst op 22-10-2015 om 12:39

Dat hebben we allemaal nagekeken, en is niet aan de orde. We hebben ook de verwarming op de slaapkamers aan, hoewel ik dat niet zo prettig vind. Het huis heeft wel 2 jaar leeg gestaan en we wonen er pas vanaf juni.

S-je
Geplaatst op 22-10-2015 om 11:56

Wat is de oorzaak dat het huis zo vochtig is? Stook je bijv. genoeg? Is er een kruipruimte waar water in kan staan? Heb je ergens een lekkage?


Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.