Volg ons via
 
Categorie: Vlekken
marly (Gast) marly (Gast)
  • 01-11-2015

hoe krijg ik oude, vergeelde vlekken uit geborduurde katoenen tafellakens?

In mijn oude, met de hand geborduurde tafellakens zitten vergeelde vlekken, ik denk vetvlekken. In de was op 60 graden gaan ze er niet uit, ook niet met biotex etc. Bleken durf ik niet i.v.m. het gekleurde borduurwerk. Heeft iemand een tip?

Er zijn 3 antwoorden gegeven
3 antwoorden
Ingrid (Gast)
Geplaatst op 01-02-2020 om 22:34

Ik heb net zo'n gevalletje gehad. Gewassen op 40° met wat citroensap en wat baking soda. Vlekken zijn er zowat helemaal uit. Alleen zijn ze nog steeds erg geel van kleur. En volgens mij moeten ze wit zijn, denk ik. Ik heb ze net geregen, dus wellicht horen ze gelig te zijn.

Ayo (Gast)
Geplaatst op 02-09-2019 om 01:15

ik las ergens een eetlepel soda bij het was middel en dan op de hoogste temperatuur van de witte wasstand wassen.

Iemand anders raadde aan om 2 tabletten steradent of ander gebitsreinigingsmiddel op te lossen en dat bij het was middel te doen. Een derde raadde aan om een eetlepel zuiveringszout bij het wasmiddel te doen. Aangezien ik een stapel tafellakens heb met vergeelde vouwen door het liggen, ga ik eerst met soda proberen. 

Tiny (Gast)
Geplaatst op 14-11-2015 om 09:44

Vaak zijn het 'lig' vlekken. Vlekken die spontaan ontstaan bij te lang liggen (ouderdom). Als een keer of vier wassen met een normaal kleurwasmiddel niet helpt, dan moet je ze voor lief nemen....

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.