Volg ons via
 
Categorie: Eten
Tom Wessel Tom Wessel
  • 28-04-2016

Muizen gifkorrels in potgrond van een pruimenboom, kan dat kwaad?

Ik heb een pruimenboom op mijn balkon, de pot inhoud is plusminus 0,25 kubieke meter.
Muizen hadden daar holletjes in gegraven, dus ik heb een bakje muizen gif korrels in de pot gezet. Merk Finion een zakje van 22 gram.
Tijdens een slagregen is het potje volgelopen en is er water, hoeveel weet ik niet, waarin waarschijnlijk vergif opgelost is in de pot terecht gekomen de korrels zelf zaten nog wel in het bakje.
Mijn vraag is, stel dat er gif in de potgrond is terechtgekomen, wordt dat dan opgenomen door de wortels en komt dat vervolgens in de pruimen terecht, zo ja zou het gevaarlijk zijn om die pruimen dan te eten?

Er zijn 2 antwoorden gegeven
2 antwoorden
Tom Wessel (Gast)
Geplaatst op 29-04-2016 om 05:42

Hartelijk dank voor de info, ik twijfel nog wat ik doe, misschien eet ik maar een paar vruchten. i
In het najaar ( daar was ik nu te laat voor) ga ik de potgrond vervangen, en dan hoop ik dat ik van het probleem af ben.
Gr. Tom

Kôlleke
Geplaatst op 29-04-2016 om 01:03

Ik ben even aan het zoeken geweest. De werkzame stof in Finion Frap is 0,0025% difethialon. Hier vind je meer info. 
Het is slecht oplosbaar in water, ik weet dan ook niet of al het gif uit het doosje is gespoeld. Ik weet ook niet of het gif via de wortels door de boom kan worden opgenomen, maar sluit het niet uit.
Omdat de boom toch in een pot staat, kan je de aarde vervangen (wortels goed schoonspoelen). Wil je het zekere voor het onzekere nemen (ik denk zelf niet dat het nodig is), dan zou je de oogst van dit jaar weg kunnen gooien.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.