Volg ons via
 
Categorie: Schoonmaken
Pandaliesje (Gast) Pandaliesje (Gast)
  • 21-07-2016

Boaslinger reinigen?

Als versiering heb ik een boaslinger hangen, die
Is nu smoezelig, hoe krijg ik die schoon, het zijn witte veren?

Er zijn 4 antwoorden gegeven
4 antwoorden
Annelies (Gast)
Geplaatst op 22-07-2016 om 18:46

Achtte is het proberen waard alleen al om te kijken hoe het gaat worden.

Misschien alleen even op en neer door een sopje en schoon water en uit laten lekker of zo. Ik zie het wel en laat wel even weten wat het is geworden. Misschien doe ik wel een truc met bloem of zo heb ik wel eens wat over gelezen, dus soort droog wassen, het gaat mij er om hem weer wat witter te krijgen, nu ziet het er zo smoezelig uit.
Dank voor je reactie weer en hartelijke groeten Annelies

S-je
Geplaatst op 22-07-2016 om 18:39

Ik denk dat je veren na een wasbeurt (hoe voorzichtig je het ook doet) nooit meer helemaal mooi krijgt. Maar het is wel gewoon te proberen natuurlijk. Lukt het, dan is het tof, lukt het niet, dan is de Action je redding voor een paar euro.


Dus gewoon proberen in een handwarm sopje met bijv. babyshampoo ofzo. Nachtje laten staan en dan uitspoelen. Ik weet niet wat een lage stand van de droger met veren doet. Misschien in een kussensloop doen, afsluiten met iets van katoendraad en dan op een lauwe stand (synthetisch programma) in de droger. Misschien worden de veertjes dan weer mooi "fluffy".

Laat je nog weten of je die truc toegepast hebt en of het gelukt is. Ben wel benieuwd eigenlijk.

Annelies (Gast)
Geplaatst op 22-07-2016 om 18:00

Goedendag. Dank voor je reactie S-je. 

 Nee niet zo een dure hoor, alleen een voor de versiering. Dan zal ik wel op zoek gaan naar een nieuwe bij de Action. Het was ook maar een vraag voor je weet maar nooit.
Dank en de groeten Annelies

S-je
Geplaatst op 22-07-2016 om 14:17

Was het een hele kostbare boaslinger? Zoniet, dan zou ik denk ik de moeite niet doen om hem schoon te maken. Ik zou een nieuwe kopen bij de Action t.z.t. als het weer carnaval is.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.