Volg ons via
 
Categorie: Keuken
klijntje12 klijntje12
  • 30-01-2017

emaille (gietijzeren) pan beschadigd, is deze nog bruibaar?

Ik heb een gietijzeren braadpan met een emaillelaag laten vallen, en nu is er op twee plekken wat emaille afgesprongen (deksel en rand van de pan). Ik lees her en der dat de pan dan niet meer gebruikt mag worden. Klopt dit? En waarom?

Er zijn 4 antwoorden gegeven
4 antwoorden
doortje (Gast)
Geplaatst op 02-02-2017 om 00:53

Gewoon gebruiken. 

Uitleg van de online-info: Door de beschadigingen kan er vocht onder het emaille komen. Hierdoor kan -in de loop van een aantal JAREN- het gietijzer onder het emaille gaan roesten. Als de roestvorming erg genoeg is, kan het emaille erboven breken. 

S-je
Geplaatst op 01-02-2017 om 15:23

Nee, nergens problemen mee!

klijntje12 (Gast)
Geplaatst op 01-02-2017 om 14:39

Het is aan de bovenrand van de pan.

Niet aan de binnenkant dus. 
Ik las dat het emaille verder kon afsplinteren en dan gevaarlijk was...
Maar jij hebt geen problemen?

S-je
Geplaatst op 01-02-2017 om 13:42

Emaille aan de buitenkant eraf?

Ik heb dat ook bij mijn gietijzeren braadpan en die gebruik ik nog zonder problemen.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.