Volg ons via
 
Categorie: Wassen
Steef (Gast) Steef (Gast)
  • 27-08-2020

Hoe gebruik ik een wasdroger? En welke moet ik hebben?

Ik heb nooit een wasdroger gehad. Mijn moeder had er 25 jaar geleden eentje die meer ellende veroorzaakte dan gemak. Ik herinner me bijvoorbeeld dat de helft van de lading droog was en de andere helft niet (waardoor je óf moest gaan uitzoeken op textielsoort, en dus meerdere ladingen moest drogen voor één lading uit de wasmachine, óf je moest elk kwartier de droge artikelen eruit vissen). Ook herinner ik me brandgaten (in katoen) en smelt plekken (in polyester).
We hebben dat ding een paar maanden gebruikt en het daarna opgegeven. Alleen nog heel af en toe gebruikt voor die éne spijkerbroek die je dezelfde dag weer wilde dragen. Voor de dagelijkse lading wasgoed reken ik sindsdien op de ouderwetse waslijn/droogrek.
Nu ben ik moeder van vier kinderen en meerdere mensen hebben me ervan verzekerd dat een droger mij tijd kan besparen.
Maar ik heb geen idee wat zo'n ding tegenwoordig kan.
Kan ik bijvoorbeeld een gemengde lading (mix van katoen, linnen, polyester ) erin gooien, en wordt dat echt helemaal droog zonder beschadiging? Moet je dan ook steeds zelf controleren of het al droog is of kun je er vanuit gaan dat het er droog uit komt als het programma klaar is?
Als ik online een droger koop kan ik dat soort vragen niet stellen. Het verschil tussen condens/luchtafvoer en warmtepomp snap ik wel, maar het is niet duidelijk of het apparaat doet wat ik zou willen.
En die ene zijden bloes of lamswollen trui wil ik heus nog wel ophangen hoor. Maar de kinderkleding was ik ongeacht de textielsoort op 30° en zou ik graag ook zó in de droger willen stoppen, aanzetten, niet aan hoeven denken tot het apparaat stopt, en het er dan geheel droog weer uithalen. Kan dat? En waar let ik dan op bij aanschaf?
Als iemand mij kan adviseren ben ik heel dankbaar!

Er zijn 0 antwoorden gegeven
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.