Volg ons via
 

Geld besparen in de badkamer

Geld besparen in de badkamer | handige tips om minder geld en water te verbruiken in de badkamer.

Als je geld wilt besparen, denk dan ook eens aan alles dat je zinloos verbruikt in de badkamer. Hieronder enkele voorbeelden:

  • Ga niet in bad als je geld wilt besparen, maar neem een douche. Het waterverbruik bij 5 minuten douchen bedraagt gemiddeld 55 liter, terwijl een goed gevuld bad 110 liter water verbruikt.
  • Je gaat douchen, maar brrrr.... het water is in het begin zo koud. Dus eerst even een halve minuut de kraan laten lopen voordat je eronder stapt. Logisch natuurlijk, maar er verdwijnt een hoop kostbaar water in het putje. Als je het water simpelweg opvangt in een emmer, kun je het later gebruiken om bijvoorbeeld het toilet mee door te spoelen of om de planten mee water te geven.
  • Zet als je geld wilt besparen tijdens het douchen een kookwekkertje op 5 minuten en stop zodra de wekker rinkelt. Zo voorkom je dat je onnodig lang onder de douche staat en water verspilt.
  • Als je echt zuinig wilt leven, kun je je afvragen of het nodig is om dagelijks te douchen. Je kunt ook om de dag douchen en jezelf op de resterende dagen opfrissen met een washandje. Combineer de douche-dagen met sporten / zwemmen en douche na afloop in de accommodatie waar je hebt gesport.
  • Doe gevulde flesjes water in het reservoir van je toilet. Hierdoor spoelt er minder water door bij het doortrekken. Zorg bij een grote boodschap wel dat je 2 keer of vaker doortrekt, want als het toilet verstopt raakt, ben je verder van huis.
  • Doe de kraan dicht als je je tanden aan het poetsen bent om water en geld te besparen. Veel mensen laten de kraan lopen. Onnodig!
  • Als je lang bezig bent met je lijf en haar inzepen, kun je de douche ook even uitzetten.
  • Koop een waterbesparende douchekop. Dit bespaart je 40% tot 50% op het waterverbruik tijdens het douchen.
  • Neem een kijkje bij de schoonmaaktips. Je zult zien dat voor veel schoonmaakklussen in de badkamer goedkope oplossingen zijn. Met wat goedkope azijn kun je veel dingen in de badkamer schoonmaken met weinig geld. Weg dus met al die dure badkamerreinigers.

Heb jij zelf een goede tip om geld, water of energie te besparen? Laat het ons weten via het reactie-boxje hieronder.

Als je deze tip nuttig vindt, help je ons door hieronder op de Google +1 button te drukken.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

8 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 23-06-2011
Hits: 10355
Categorie: 
Consuminderen en geld besparen, Geld besparen, De Badkamer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
geld besparen badkamer, geld besparen, water besparen, minder waterverbruik