Pritt Poster Buddies Verwijderen

Poster Buddies: Van die kauwgom plakachtige dingetjes om posters op te hangen. Als je jouw posters ermee ophangt besef je denk ik nog niet hoe onmogelijk het is om die pritt poster buddies jaren later weer te verwijderen. Wij zijn gaan onderzoeken hoe je deze plakgum weer goed van de muur kunt verwijderen. 

Hoe verwijder ik poster plak / Pritt Poster Buddies?

poster buddies verwijderen
Bij deze plakgum muur moet je het gewoon opgeven en verhuizen!

Die vervelende grijzen klonten raak je moeilijk kwijt, het is met maar één middel makkelijk op te lossen en dat is HG kauwgom verwijderaar. Hiermee bevries je de pritt poster buddies op de muur en krab je de plaksels er zo af met een schroevendraaier. 

Andere manieren om dit probleem op te lossen

 • Ga eens voorzichtig met een Naald of een Kleine Schroevendraaier in combinatie met een kleine Nnijptang aan de slag. Als je dit NIET voorzichtig doet kan het so maar zijn dat het stucwerk mee komt!
 • Je kan vreemd genoeg pritt poster buddies goed verwijderen met jawel ‘pritt poster buddies!' Wrijf de plakgum over elkaar en de gum op de muur kan zich gaan hechten aan de nieuwe plakgum. 
 • Gebruik in de toekomst tandpasta om posters op witte muren te plakken. Het is een oud truukje wat echt goed werkt! Probeer het maar eens, het is bovenal makkelijk te verwijderen met water als je de muur weer wilt opknappen. 
 • Ijsklontjes lijken de klus ook te kunnen vergemakkelijken. Als je echt goedkoop wilt proberen dit probleem op te lossen moet je in de weer met ijsklontjes!
Voorbeeld van Video van hoe je Pritt Poster Buddies kan verwijderen:
 

Oplossingen en tips voor Pritt buddies verwijderen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

3 Comments

 • Neda

  4 mei 2021

  Oude poster buddies gaan niet van je muur met er met tape of nieuwe buddies op te deppen.

  Wij hebben een huurwoning en de muur hing vol met die troep, we hebben er met de stomer op gezeten dat hielp ook niet dan met hitte : vatte gewoon vuur.
  Uiteindelijk aceton, dat bleek de oplossing. Natuurlijk wel een speciaal masker dragen en alle ramen open, en de verwarming uit en vooral niet roken.

  Pritt is gewoon troep, er waren poster aangekleefd met pritt stift. Die posters hingen daar al ZES jaar, de lijm versterft dus niet en ook dit was een klus voor de aceton.

  Reply
 • Marian

  24 januari 2021

  Met een stukje dubbelzijdige tape eraf “deppen”.

  Reply
 • Irene

  15 januari 2021

  Wat ook goed werkt is de oude poster buddies verwijderen door er nieuwe poster buddies op te plakken en die er dan na een tijdje weer af te trekken. Klinkt wellicht raar, maar werkt echt!

  Reply

Leave a Comment