Volg ons via
 
 

Boodschappen, geld besparen

Boodschappen geld besparen | Tips om je uitgaven voor alledaagse dingen te beperken door te bezuinigen op de boodschappen

Veel mensen voelen de recessie flink in hun portemonnee. Ook mensen die nog geen last hebben van de crisis zijn voorzichtiger geworden en willen geld besparen. Een grote en terugkerende uitgavenpost zijn de boodschappen.

Hieronder lees je enkele tips waarmee je geld kunt besparen bij het doen van de boodschappen:

  • Betaal de boodschappen contant. Neem hiervoor iedere week een vast bedrag mee;

  • Maak een boodschappenlijstje, dan koop je alleen wat je nodig hebt;

  • Haal boodschappen voor meerdere dagen tegelijk. Hoe vaker je in de supermarkt komt, hoe meer je in de verleiding komt om meer te kopen;

  • Doe de boodschappen zo veel mogelijk zonder de kinderen. Het winkelwagentje blijft zo een stuk leger;

  • Huismerken zijn goedkoper dan bekende merken. Huismerken staan vaak iets lager in de schappen. Kijk dus ook eens bij de wat minder in het oog vallende artikelen;

  • Aan het eind van de dag worden versartikelen vaak voor de halve prijs verkocht. Door iets voor sluitingstijd boodschappen te doen kun je hier veel voordeel uit halen. Gebruik deze producten dan wel direct;

  • Ga niet met een lege maag winkelen;

  • Maak alleen gebruik van aanbiedingen als je het product ook daadwerkelijk nodig hebt. Ga na of je grote hoeveelheden van het product wel lang genoeg kan bewaren;

  • Groente en fruit van het seizoen zijn goedkoper. Hetzelfde geldt vaak voor diepvriesproducten die overigens dezelfde voedingswaarde hebben als verse groente.

Meer geld besparen: zie tips

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
14 reactie(s)
debbi (Gast)
Geplaatst op 21-12-2012 om 23:13

Ga voortaan lekker de reclamefolders bijhouden

Marina (Gast)
Geplaatst op 07-12-2012 om 08:15

Maak een weekmenu. Schrijf op wat je op welke dag gaat eten en maak aan de hand van dit menu je boodschappenlijst. Ik maak de lijst zelfs in de volgorde van de schappen in het supermarkt. Gevolg: je bent snel klaar met boodschappen doen en koopt alleen het noodzakelijke. Soms maak ik ons weekmenu aan de hand van de reclamefolder van de supermarkt. Dan kan ik de aanbieding erin verwerken.

Werkt prima.

super woman (Gast)
Geplaatst op 25-08-2012 om 12:44

Begin je eigen moestuin. Als je een grote achtertuin hebt, verbouw je hierin je eigen groenten. Die zaadjes zijn niet zo duur en je hebt er ongelofelijk veel groenten van. Ook een voordeel is dat het helemaal biologisch is eigenlijk en het is niet bespoten. Bijvoorbeeld als je een aardbeienplant hebt, is het handig om er een net over heen te spannen, ivm vogels.

Elise1 (Gast)
Geplaatst op 15-02-2012 om 15:31

Ik heb een vast bedrag voor het huishouden op een andere rekening die heb gehouden toen we trouwden.Het is dan al meteen duidelijk wat je nog hebt. Ik vind dan ook nog dat het veel duidelijker is wáár het geld is uitgegeven als je dan zoveel mogelijk pint, wat tegenwoordig ook nog wordt aangemoedigd zelfs in kleine winkels.Vaak naar de winkel gaan, desnoods elke dag hóéft geen probleem te zijn als je een lijstje maakt en dan ook écht aan dat lijstje houdt. Die zelfdicipline heb ik wel.

Miriam
Geplaatst op 15-02-2012 om 10:08

@Sandra; de reden dat wij links verwijderen, is dat reclame met links erg gewild is. Als we dit niet verwijderen, staat huishoudplaza binnen de kortste keren vol met allerlei reclame in plaats van tips en dat is niet de bedoeling van deze site. 

Sandra (Gast)
Geplaatst op 15-02-2012 om 07:53

Ik halveer de hoeveelheden, bijv een 1/2 blokje vaatwasmiddel doet het net zo goed. En dus doe ik er 2x zolang mee. Voor het wassen gebruik ik (een indiaas gebruik) noten. SAPINDUS  MUKOROSSI Je stopt er een stuk of 6 in een linnen zakje en gooit deze bij de was. Geen waspoeder nodig en je ze wel 3 a 4 x hergebruiken. Heel ecologisch en ik koop hier een kilo zak gewoon bij de supermarkt. De gebruikte noten bewaar ik en gooi deze bij de planten als bodembedekker. Ik kan helaas geen website geven aangezien die door de moderator weggehaald wordt. Terwijl ik wel allerlei supermarktnamen langs zie komen?

Met de vrieskou heb ik de diepvries leeggehaald, alles een nachtje buiten laten staan, de diepvries laten ontdooien, ´s morgens schoongemaakt en alles er weer in. Scheelt enorm in de stroomrekening. Alles 1 standje lager zetten scheelt ook enorm en vaak merk je het verschil niet eens. Succes.

Jannie (Gast)
Geplaatst op 16-12-2011 om 18:37

om te besparen op mijn stookkosten ben ik 's avond heerlijk met een boek op de bank onder een plaid te vinden. Erg gezellig!

Jannie (Gast)
Geplaatst op 16-12-2011 om 18:35

Ik kook altijd voor twee dagen. De ene dag het originele recept. Voor dag twee een variatie hierop. Daarnaast vries ik altijd mijn kliekjes in voor een dag dat ik minder tijd heb.

Als ik iets nieuws nodig heb, kijk ik altijd eerst even op mp.

Hier kom ik vaak dingen tegen die zo goed als nieuw zijn en die voor mij perfect zijn. Nieuw kan ik het niet betalen, maar dan wel.

 

Henk (Gast)
Geplaatst op 16-12-2011 om 13:08

Op je boodschappen kan je echt zo enorm veel besparen, dat heb ik al een tijdje gemerkt. Ik volg nu op een website allemaal tips voor besparen op onder andere boodschappen, heb er echt super veel aan!


Overigens lees ik hier tussen de comments ook flink wat goede tips, thnx!

Edit by Miriam: link verwijderd ivm reclame.

shopaholic (Gast)
Geplaatst op 12-12-2011 om 20:22

ik doe elke woensdag boodschappen in elten duitsland!

we gaan dan met drie meiden delen de benzine kosten 2.50 pp en gooi daar mijn hele kar vol (met natuurlijk alleen de dingen die echt nodig zijn) voor nog geen 40 euro en dan heb ik,

-diepvries groenten voor de hele week.

-vlees voor de hele week.

-sixpack eigenmerk flessen cola.

-sixpack eigenmerk flessen appelsap.

-wat chips en andere lekkernijen.

-wasmiddel ariel of lenor (scheelt gewoon een euro met nederland)

-kaas.

en noem het zo maar op als ik in nederland boodschappen deed was ik voor dat alles bijna 80 euro kwijt! dit scheelt mij dus gewoon 40 euro! ik raad het iedereen aan om daar boodschappen te doen (als je in de buurt woont dan).

ik doe het gewoon uit protest omdat het in nederland zo onderhand niet meer te betalen is!

en als je daar bent ga dan ook eens naar de schlecker dit is een drogist en op bijvoorbeeld de haarkleuring bespaar je al 6 euro!

ik ben er niet meer weg te slaan scheelt zo ontzettend in de portemonnee!

Pat (Gast)
Geplaatst op 10-12-2011 om 12:37

Zorg dat je niet rood staat op je betaalrekening of beter nog zet je kredietlimiet op je betaalrekening op 0 euro.

Rood staan op je betaalrekening is namelijk 1 van de duurste manieren om geld te lenen, en is te voorkomen.

Zie ook (link verwijderd door moderator)

Mark (Gast)
Geplaatst op 07-11-2011 om 16:47

Ik maak ten eerste altijd gebruik van vergelijkings websites voor mijn online aankopen maar ik kijk ook vaak even in de winkels zodat je het product kunt voelen, testen en je kunt proberen af te dingen in de winkel wat best vaak lukt, wanneer ik dan toch online koop maak ik gebruik van een (reclame verwijderd door moderator) of actiecode bij nieuwe producten en als ik besluit voor een tweedehands te gaan dan probeer ik net zoals in de winkel af te dingen, wat meestal toch wel lukt.


Succes,

Mark

appeltje (Gast)
Geplaatst op 21-09-2011 om 20:42

ga een bedrag pinnen bij de bank voordat je boodschappen doe en het geld wat je over hou in een spaarpot doen en na een jaar openen kan toch een behoorlijk bedrag wezen kga vaak naar de aldi of bij andere supermarkten onder in de schappen de goodkoopste produkten pakken...
en waarom zou je page wc papier nemen terwijl de aldi goedkoper is het is 1 veeg en je spoelt het weg

G Wijnsma (Gast)
Geplaatst op 10-09-2011 om 18:16

Koop geen flatscreen ipv de tv die het al doet, ga niet
op vakantie, etc, voordat je een ruggesteuntje op je
bankrekening hebt staan, probeer daar nooit onder te
komen, want wie wil er nou constant mee bezig zijn om
 te stressen om elke cent, dan maar  in wat minder luxe
leven, tenminste, dat is hoe ik het zelf wat doe, voor sommige
mensen kan het niet anders natuurlijk, die hebben ge-
woon echt weinig geld.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 21-05-2010
Hits: 99911
Categorie: 
Consuminderen en geld besparen, Geld besparen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
bezuinigen, bezuinigen huishouden, geld besparen, bezuinigen boodschappen, boodschappen, consuminderen, recessie, crisis