Volg ons via
 

HHP TV Aflevering 14 : Gebitsverzorging

Gebitsverzorging | TV aflevering over goede mondverzorging en voorkomen van slechte adem, tandvleesontsteking en andere mondproblemen.

Houd je mond gezond

Je gebit is belangrijker dan je denkt! Een gezonde mond heeft namelijk invloed op je hele gezondheid. Een slechte mondverzorging kan zorgen voor ontstoken tandvlees of een slechte adem en kan zelfs hart- en vaatziekten tot gevolg hebben. 

Om te zorgen voor een gezonde mond is goed poetsen natuurlijk heel belangrijk maar je kan meer doen dan dat! Maar hoe zorg je voor een goede mondverzorging en wat komt daar allemaal bij kijken? In deze HHP TV aflevering legt mondhygiëniste Sandra de Jong uit wat je moet doen voor een goede mondhygiëne. Ben je benieuwd? Bekijk dan nu de video “Houd je mond gezond.”

This player requires Adobe Flash Player 10 or greater. Download here.

For more information on the video player provided on this site, visit Streamingbolaget.

Een goede mondhygiëne heeft heel veel positieve effecten op je weerstand. Het is heel belangrijk om je mond goed schoon te houden. Als je dat niet doet, kunnen er ontstekingen in je mond ontstaan. Bij tandvleesproblemen komen veel bacteriën kijken en die kunnen dan via het ontstoken wondoppervlak in je mond je lichaam binnendringen en dan problemen veroorzaken.

Halitosis is het hebben van een slechte adem. Dit wordt vaak veroorzaakt door bacteriën die je hebt achtergelaten in je mond en op je tong. 

Paradontitis is een vergevorderde ontsteking van je tandvlees. Gezond tandvlees is wit / roze van kleur, ligt goed strak om de tanden heen en bloedt niet bij het poetsen. Op het moment dat het tandvlees ontstoken is, is er écht iets aan de hand. 

Het voorkomen van de meeste problemen in de mond, dus niet alleen het tandvlees maar ook gaatjes, is toch goed mondhygiëne. De beste basishygiëne is 2 keer per dag poetsen met een fluoride tandpasta en bij voorkeur met een elektrische tandenborstel. Daarnaast tussen alle tanden reinigen met een tandenstoker, rager of flosdraad en je tong één maal per dag goed schoonmaken. Je tong kan je schoonmaken met een tongreiniger. Een tongreiniger is een handig instrument om één keer per dag je tong goed te reinigen. Op je tong zitten veel smaakpapillen en daartussen blijft anders ook veel plaque zitten. 

Ook voor kinderen is het belangrijk om dagelijks 2 keer te poetsen. Alles wat je een kind jonger dan 7 jaar aanleert, wordt een gewoonte. Poets dus twee maal daags met een fluoride tandpasta. Dan vinden ze het later heel gewoon.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

1 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 02-11-2011
Hits: 3405
Categorie: 
Huishoudplaza TV
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
gebitsverzorging, mondverzorging, tanden poetsen, gezond gebit, halitosis, slechte adem, paradontitis, gezond tandvlees, goed poetsen, mond gezond, weerstand, mondhygiene