Kalkvlekken Strijken Verwijderen

Als je op jouw witte overhemden ineens bruine vlekjes tegen komt, dan kan het zo maar zijn dat je met kalkvlekjes van het strijkijzer te maken hebt. Zo ga je met deze kalkvlekken aan de slag. 

Hoe kan ik vlekken die ontstaan tijdens het strijken verwijderen?

strijk vlekken
Vlekken die tijdens het Strijken ontstaan
Draai eerst een sopje met Biotex en doe daarna een normaal wasje. Als de vlek na het sopje nog fors aanwezig is een schepje Vanish bij de wasbeurt wel een aanrader.

Zo kan je dit probleem ook oplossen

  • ” Met een doekje nat maken en deppen, bij ons werkte een doekje niet 100% goed dus probeerden we het met een schoenpoetsdoekje. Dit doekje maakten we nat en daardoor ging de kalkvlek er grotendeels uit. Toen deden we klein beetje afwasmiddel op het doekje en daarna gooiden het overhemd in de was.

Afdruk van strijkplank tijdens het strijken voorkomen

Wil je niet dat er een afdruk komt van het metalen frame in jouw kleding? Dat kan je als volgt voorkomen:
  1. Leg eerst een stuk matras beschermer op je strijkplank
  2. Vervolgens een dikke molton en dan pas je overtrek. Het helpt als je alles op maat geknipt hebt.
Een dun stuk schuimplastic als onderste laag werkt ook. Een wat veerkrachtige onderlaag geeft de mooiste strijk. Andere oplossing: 
Laat als je een nieuwe strijkplank overtrek op je strijkplank moet doen, de oude er gewoon onder liggen. Dan is de ondergrond wat dikker en strijkt het mooier.

Vlekken Verwijderaars van Hoge Kwaliteit

Voor het verwijderen van vlekken zijn er verschillende specialistische producten online te verkrijgen. Wij hebben de beste algemene vlekken verwijderaars op een rij gezet:

Oplossingen en tips voor kalk en strijkvlekken

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment