Balkon glas reinigen

Als je een glazen balkon hebt, dan is het reinigen van de buitenkant van het glas vaak een vraagstuk. Want hoe kun je nu het beste dit balkon glas reinigen? 

Soms kun je er niet goed bij en soms is het lastig in verband met lager gelegen verdiepingen en eventuele wateroverlast die je dan veroorzaakt. Op deze pagina vind je tips en adviezen.

Hoe kan ik de buitenkant van het glas op een balkon reinigen?

glazen balkon

Als je een balkon aan de buitenzijde wilt schoonmaken, dan wil je:

 1. Er goed (en veilig) bij kunnen
 2. Wateroverlast voor de benedenverdiepingen beperken

Er zijn twee soorten handige producten waarmee je het balkon aan de buitenzijde goed schoon kan maken.

Dat zijn speciale wissers en magnetische wissers.

Speciale raamwisser

Je kunt het beste op zoek naar een wisser die voldoet aan de volgende kenmerken

 • heeft een zachte borstel die goed water kan vasthouden
  Je wilt het liefste geen zeem waar heel veel water uitkomt, maar goede vochtige doek die het glas schoon krijgt zonder al teveel te lekken. Een zachte afneembare microvezeldoek werkt hier goed voor
 • Beschikt over een lange steel
  Met een lange steel voorkom je dat je over de rand moet gaan hangen. Dat is namelijk niet zo veilig en minder comfortabel.
 • Beschikt over een buigzaam steel die je makkelijk kunt verstellen
  As je de wisser kunt verstellen, kun je de juiste hoek bereiken waardoor je de buitenkant van het glas goed kunt wissen.

Magnetische ramenwasser

Een hele handige uitvinding is een magnetische ramenwisser. Je doet één deel aan de binnenzijde van het glas en het schoonmaakdeel aan de buitenzijde van het balkonglas. 

Door de sterke magneet kun je het buitenste deel bewegen en zo alles eenvoudig schoonmaken. Dankzij een veiligheidskoord kan de wisser niet naar beneden vallen.

 

Oplossingen en tips voor het wassen van balkonglas

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring?

Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

6 Comments

 • Mensink

  2 september 2021

  Als je in een appartementencomplex woont is de verhuurder verantwoordelijk om de glasbewassing te laten doen voor Onbereikbaar glas twee keer zijn de kosten voor de verhuurder en twee keer zijn de kosten voor de bewoner als je het vier keer per jaar laat doen. Vraag u bewonerscommisdie of verhuurder of woonbond

  Reply
 • Kôlleke

  8 februari 2016

  Ik weet niet of zo'n vacuümtrekker werkt. Ik denk dat je hem niet makkelijk in de juiste houding kunt vasthouden. Ik neem aan dat je over de balkonrand moet hangen.

  Vroeger had je van de dubbele raamwissers met een magneet. Kan je aan de binnenkant wassen en wordt de buitenkant automatisch meegenomen. Werkt alleen bij enkel glas. Ik heb even gegoogeld. Ze bestaan blijkbaar nog steeds.

  Reply
 • avwelzen

  7 februari 2016

  Bij een groothandel voor glazenwassers-materialen kan je een trekker kopen die je makkelijk kunt verstellen. Kost rond de twintig euro, en daarmee kun je dus makkelijk dwars de ramen droog trekken. Zelfs het trekgedeelte is te verstellen…succes

  Reply
 • Anne Beeckmans

  5 februari 2016

  dank je wel, ik ga eens kijken wat zo een ding kost.

  groetjes,
  Anne

  Reply
 • S-je

  4 februari 2016

  Ik zou het met de aftrekker van een stoomreiniger proberen of met zo'n vacuüm-aftrekker. Die neemt het water gewoon meteen zelf weer op. Maar dat zijn wel prijzige dingen.

  Reply
 • Anne Beeckmans

  4 februari 2016

  Hoe glas van balkon reinigen?
  We hebben een balkon dat afgezet is met glas. De binnenkant is eenvoudig te reinigen, maar ik vraag me af of er materiaal bestaat om de buitenkant te reinigen.
  Dat zou een soort van “afduwer” moeten zijn in plaats van een aftrekker, omdat bij het laatste, als het water naar boven wordt getrokken, het er langs de kanten weer afdruppelt…

  Reply

Leave a Comment