Zweetvlekken verwijderen

Zweetvlekken verwijderen | huishoudtips voor het verwijderen van gele zweetvlekken en zweetplekken uit t-shirts.

Wat kan je tegen de geur van leer doen?

leren-tas-geur
Hoe krijg je de vieze geur uit leer wanneer je jas of tas begint te stinken? Lees onze tips hieronder.

Last van gele transpiratie vlekken en plekken onder oksels in je t-shirts? Onderstaand vijf manieren om zweet vlekken uit katoenen shirts te verwijderen.

  • Behandelen met vloeibaar wasmiddel. Eerst 30 minuten in laten trekken en dan wassen. In de zon leggen. Plek eerst goed vochtig maken en dan insmeren met een vloeibaar wasmiddel. Regelmatig controleren en met een spuitbus met water vochtig houden.

  • Een middag in de volle zon en dan in de wasmachine. Je ziet de vlek als het ware omhoog komen. Men zegt dat dit alleen lukt op groen gras.

  • Waterstofperoxide. Beginnen met een 50% oplossing met water. 30 minuten laten intrekken, in koud water wassen en aan de lucht drogen. Is de vlek niet weg, dan een sterkere oplossing gebruiken. Let op: Gekleurde stof kan verbleken.

  • Azijn/water-oplossing. 30 minuten laten intrekken en koud wassen.

  • Als dit allemaal niet helpt, haal dan bij de apotheek wijnsteenzuur en maak een papje van 1 eetlepel wijnsteenzuur, drie doodgewone witte en fijngemaakte aspirines en een kopje warm water. Breng het goed aan met een oude tandenborstel, laat 20 minuten zitten en spoel dan uit met warm water. Als het niet weg is, behandeling herhalen. Dat kan onbeperkt worden herhaald.

Let op! Het gebruik van chloor op zweetvlekken wordt ontraden omdat dit met elkaar reageert.

  1. Met Baking Soda: Ook baking soda helpt goed tegen vieze geurtjes. Doe bijvoorbeeld een flinke schep baking soda in een kussensloop en doe dit samen met de leren jas of tas in een plastic zak die je dicht maakt en laat dit voor 48 uur staan. De soda zal de geur absorberen.
  2. Met krantenpapier: Wat ook kan werken is de leren jas of tas in een een afgesloten zak met kranten te doen en voor 2 dagen te laten staan. Door de textuur van het krantenpapier trekt de geur en het vocht uit het leer in het kranten papier. Hierna je leren spullen ook wederom even laten luchten.

Oplossingen en tips om vieze geur uit leer laten verdwijnen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment