Wax Verwijderen van Hout

Een vloer die volledig in de wax is gezet: Is die nog schoon te krijgen? Alles over het verwijderen van wax van jouw houten vloer, ook bekijken we de goedkoopste manier om dit te doen. Gezien houtreinigers niet goedkoop zijn.  

Hoe verwijder je wax van een houten vloer of kan je het beste Vloerwas verwijderen?

houten vloer

Neem een normale groene schuurspons (pakketje en wasbenzine en schuur en reinig je vloer tegelijkertijd het is een klusje maar je vloer word prachtig wij hebben dit op een grenen kast gedaan…en die is prachtig geworden en ik heb al eerder iemand deze tip gegeven en die heeft hem toegepast en die heeft me heel erg bedankt voor de tip omdat het werkt!

Oude waslagen worden met deze tip eenvoudig van jouwvloer of meubelstuk gehaald.

Zo kan je vloerwas op andere manieren verwijderen:

  • Je kan ook direct al beginnen met het opschuren, maar dan schuur je dus wel de wax / waslaag dat zal kapitalen kosten aan schuurpapier waardoor een Woca Intensieve Houtreiniger dan toch wel een goede oplossing wordt in prijs / kwaliteit verhouding. 
  • Zorg dat je na deze behandeling de vloer wel in de HG meubelonderhoud zet. 

Producten die altijd helpen bij vlekken op hout

Er zijn twee specialistische merken die al jaren bezig zijn met ontwikkelingen en vernieuwingen op het vlak van vlekken op hout. Dat zijn HG en Wasco, dit zijn de twee meest relevante producten die dus ook bij deze vlekken kunnen helpen.

Oplossingen en tips voor wax van houten vloeren verwijderen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment