Siliconen kitranden schoonmaken

Zijn de siliconen kitranden in je keuken of badkamer verkleurd door een schimmel? Lees hier wat je het beste kunt doen!

Kan kan ik het beste kitranden schoonmaken?

voegen schoonmaken

Traditionele manier kitranden schoonmaken

Spuit of smeer de kitranden in met bleekwater (verdund of onverdund). Wrijf ze daarna in met vaseline, eventueel verdund met een beetje terpentine. Zo heb je langdurig resultaat en spaar je veel gedoe en nieuwe kit uit.

Deze methode wordt al jarenlang gebruikt door professionals, heb je deze middeltjes echter niet in huis? Ga dan voor de specialistische middeltjes.

Kitrand schoonmaken met moderne middeltjes

Er zijn op het vlak van het schoonmaken van kit veel professionele middeltjes op de markt gekomen. In de praktijk ( gele en zwarte kitranden) gaat het 9 van de 10 keren om schimmel dus zijn de schimmelvreters vaak de beste producten:

Deze specialistische middeltjes zijn iets duurder maar werken in de praktijk beter dan de huis en tuin middeltjes. In principe zijn deze schimmel reinigers kit reinigers. 

Meer problemen rondom kitranden

 • Vergeelde kitranden? Eerst schoonmaken met afwasmiddel en probeer hierna anti schimmel, zorg voor goede ventilatie in de badkamer om kitranden. 
 • Zwarte kitranden? Dit is zeker schimmel. Ook hier moet je goed zorgen voor ventilatie in de badkamer en vervolgens een schimmelvreter inzetten. 
 • Stoffige kitranden schoonmaken: Heb je stoffige kitranden? Neem deze dan eerst af met water met afwasmiddel en een microvezeldoekje. Ga pas verder met de andere stappen als de kitranden goed zijn opgedroogd.

Oplossingen en tips om kitranden weer mooi schoon te krijgen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

3 Comments

 • Huishoudplaza

  15 januari 2021

  Inderdaad, de basis van schone kitranden ligt bij ventilatie. Zit er bijvoorbeeld wel genoeg ruimte onder de badkamerdeur met de vloer eronder? Dat soort dingen doen er veel toe, ook heb je op vochtige plekken veel ontluchting nodig. Als je dan toch met schimmel zit: Snel in actie komen. Laat de schimmel zich niet uitbreiden.

  Reply
 • S-je

  21 juli 2016

  Goed ventileren! Da's het toverwoord.

  En bijv. de douchecabine en het bad uitdrogen na gebruik. Dat scheelt ook heel veel.

  De laatste die hier uit de douche komt, gaat met een ramenwisser door heel het douchegedeelte van de badkamer en daarna met een microvezeldoekje er achteraan. Dat scheelt echt enorm veel achterblijvend vocht in je badkamer.

  Reply
 • Diny

  21 juli 2016

  Hoe kan ik met een nieuwe badkamer voorkomen dat de siliconen kitranden en de voegen gaan schimmelen.
  Met vr. Groet Diny

  Reply

Leave a Comment