Siliconen kitranden reinigen

Zijn de siliconen kitranden in je keuken of badkamer verkleurd door een schimmel? Lees hier wat je het beste kunt doen!

Hoe reinig ik siliconen kitranden?

voegen schoonmaken

Traditionele Manier

Spuit of smeer de randen dan in met bleekwater (verdund of onverdund). Wrijf ze daarna in met vaseline, eventueel verdund met een beetje terpentine. Zo heb je langdurig resultaat en spaar je veel gedoe en nieuwe kit uit.

Moderne Manier van Siliconenkit Verwijderen

Er zijn op dit vlak wel wat professionele middeltjes op de markt gekomen. Als je het moeilijk hebt met het verwijderen van de silicone kitranden dan kan je Siliconenkit Verwijderaar van HG gebruiken. Deze specialistische middeltjes zijn iets duurder maar werken in de praktijk veel beter dan de huis en tuin middeltjes. 

Siliconenkit Verwijderen

Als je een kant en klaar pakket besteld als HG Siliconen Kit Verwijderaar krijg je daar gratis een kwastje en spatel bij. Hiermee kan je siliconen-, butyleen-, acrylaat-, en universeelkit goed verwijderen. 

Oplossingen en tips om kitranden weer mooi schoon te krijgen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

2 Reacties

 • Diny

  21 juli 2016

  Hoe kan ik met een nieuwe badkamer voorkomen dat de siliconen kitranden en de voegen gaan schimmelen.
  Met vr. Groet Diny

  Reageer
 • S-je

  21 juli 2016

  Goed ventileren! Da's het toverwoord.

  En bijv. de douchecabine en het bad uitdrogen na gebruik. Dat scheelt ook heel veel.

  De laatste die hier uit de douche komt, gaat met een ramenwisser door heel het douchegedeelte van de badkamer en daarna met een microvezeldoekje er achteraan. Dat scheelt echt enorm veel achterblijvend vocht in je badkamer.

  Reageer

Reageren?