Plakresten raam verwijderen

Ramen blijven vaak vlekkerig nadat je tape of stickers erop gedaan hebt. Dat kan knap lastig schoonmaken zijn, maar met deze tips moet het vast en zeker gaan lukken om weer lekker schone ramen te krijgen! 

Hoe verwijder ik sticker- of taperesten van ramen?

taperesten glas verwijderen

Wie net in een nieuw huis gaat wonen komt dit probleem waarschijnlijk tegen: plakresten op de ramen. Dit kan komen doordat er vanaf de fabriek stickers op het glas hebben gezeten, of doordat de schilders de ramen hebben afgeplakt. Hoe dan ook, het moet er natuurlijk af. Dit kun je proberen op de onderstaande manieren. 

 1. Wasbenzine
  De meest geadviseerde en gebruikte manier is boenen met wasbenzine. In de meeste gevallen komt het plaksel dan goed los. 
 2. Nagellakremover
  Soms kun je dingen goed weghalen met nagellak remover, Mocht je dit op de plank hebben staan, is het zeker even de moeite waard. 
 3. St. Marc
  Een speciaal spulletje dat gericht is op dit karwei is St Marc. Werkt als een trein en ruikt lekker! Dit is online verkrijgbaar en bij de Praxis bouwmarkt. 
 4. Lampolie en baby olie
  Met deze twee oliën kun je stickers en plaksel eenvoudig van de ramen krijgen. Misschien heb je het toevallig in huis!
 5. Stickeroplosser van HG
  Net als St. Marc is deze HG stickeroplosser speciaal ontwikkeld voor dit klusje. En HG doet wat het beloofd! …zeggen ze zelf. 

Oplossingen en tips voor het verwijderen van plakresten op ramen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment