Olievlek Verwijderen: Tapijt & Vloerbedekking

Olievlekken zijn vlekken die vreemd genoeg goed zijn te verwijderen, mits je er snel bij bent. Lees hier uitvoerig hoe je de olievlekken op jouw tapijt of vloerbedekking het makkelijkste kunt verwijderen. 

Hoe verwijder ik olievlekken van vloerbedekking of uit tapijt?

olie vlek
Effectief olievlekken verwijderen doe je zo

Olievlek gemaakt? Kom direct in actie

Begin het reinigingsproces direct door met een keukenrol of doek de vlek te deppen. Zorg dat er direct zoveel mogelijk olie wordt opgenomen. Doe dit allemaal zo snel mogelijk. Daarna begint het echte reinigen. 

Ga absoluut niet wrijven. Als de vloerbedekking door het wrijven beschadigt kan de olie moeilijker te verwijderen zijn.

Behandel de olievlek met baking soda

Gooi er vervolgens een ruime hoeveelheid baking soda op, alternatieven als u geen baking soda in huis heeft zijn maizena of talkpoeder. Vervolgens begint u rustig met wrijven: Als het goed is ontstaan er dan stevige klonten poeder als de olie op wordt genomen door de baking soda. Vervolgens verwijder je het poeder zoveel mogelijk met een stofzuiger. Bij olievlekken op kleding hoeft dit niet met een stofzuiger en begin je een handsopje en is de kleding zo schoon. Een vloedbedekking is echter niet zomaar met een handsopje schoon te maken. 

Sopje en goed natmaken

Daarna volgt de laatste stap: Maak een sopje, voeg hier wat schoonmaakazijn en afwasmiddel bij en gebruik heet water en maak vervolgens de overgebleven vlek goed nat. Wrijf voorzichtig, maar ga niet als een gek lopen schrobben. Nadat dit allemaal goed is ingewerkt (+/-10 minuten) dep je alles af met een handdoek of doek en kan je als het goed is genieten van een mooie olie-loze vloerbedekking!

Oplossingen en tips voor olie op het kleed

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

1 Comment

  • Meister

    28 januari 2021

    Duidelijke info! Dank

    Reply

Leave a Comment