Dasty Action: Ontvetter & Info

Bij de Zeeman heb je Quix en bij de Action heb je Dasty, zijn dit dezelfde producten? Ze lijken wel op elkaar, wij hebben alles over deze wondermiddeltjes verzameld.

Alles over het wondermiddeltje van de Action: Dasty

dasty ontvetter
Dasty ontvetter

Dasty is een zeer populair schoonmaakmiddel wat te verkrijgen is bij de Action of de Wibra, er zijn soortgelijke producten op de markt die bijvoorbeeld bij de Zeeman en bij de Kruidvat te koop zijn. Soms hebben deze dan een net andere naam, bijvoorbeeld Quix. 

Waarom is Dasty online zo duur?

  • Een webwinkel als bol.com is ook een marktplaats, dit houdt in dat er wederverkopers zijn op marktplaats die simpelweg bij de Wibra flessen kopen en die dan voor wat duurder online weer doorverkopen bij Bol.com. Dit zijn gewoon slimme jongens die aan het handelen zijn. Ze pakken een paar Euro's marge.
  • Wil je de flessen goedkoop hebben? Ga dan naar de Wibra of Action.
  • Wil je ze online bestellen maar meer betalen? Dan kan je bij Bol.com Dasty bestellen voor een hogere prijs.

Dasty van de Action: alleen maar goed nieuws?

Het Internet zou het Internet niet zijn als er ook een negatieve kant van Dasty gevonden zou zijn. Zo ook op dit forum van Honda Owners over de risico's van Dasty.

Het door jou genoemde en geroemde reinigingsmiddel Dasty bevat in ieder geval twee stoffen die mij de wenkbrauwen doen fronsen.

De ene heet ethanolamine, en die is sterk alkalisch. Wanneer dit spul in de ogen komt, heb je een serieus probleem. Bovendien zal het spul lichtmetalen aanvreten.

De andere stof zit voor meer dan 30% in de vloeistof en heet limoneen. Deze stof wordt uit citrusvruchten geïsoleerd, vandaar de karakteristieke citrusgeur van Dasty. En ook de oorzaak dat dit soort middelen vaak een “groen” imago hebben.

Limoneen is een ontvlambare vloeistof met een vlampunt van circa 50 °C.

Naast het sensibiliseren van de huid (allergie) is er een acuut gevaar bij inademen. In een MSDS van limoneen staat: Kan dodelijk zijn als de stof bij inslikken in de luchtwegen terecht komt.

Wel is bij deze mening een uitleg op zijn plaats: Alle reinigingsmiddelen zijn op één of andere manier ongezond voor mens of dier. Dus doe gewoonweg altijd voorzichtig als je met dit soort middeltjes aan de slag gaat en houdt het vooral ook goed uit de buurt van kinderen.

Dasty Alternatief

Er zijn heel veel alternatieven op de markt, maar geen voor de lage prijs van Dasty op dit moment. Lees ook alles over het gebruiken van de Dasty ontvetter van de Wibra op OmaWeetRaad.nl.

Meer oplossingen en tips over Dasty alternatieven?

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

1 Comment

  • Wim

    30 september 2022

    Dasty is echt alleen verkrijgbaar bij Wibra en zeker niet bij Action.

    Reply

Leave a Comment