Plakkende leren bank

Je herkent het wellicht wel, een leren bank die plakt. Hoe los je dit op

Wat kan ik doen aan een leren plak-bank?

leren-bank-onderhouden
Je leren bank onderhouden: met deze tips zorg je goed voor je leren bank.

Het kan zijn dat je leren bank plakt, waarschijnlijk heb je dan tijdens het onderhoud van de bank te veel ledervet gebruikt. Vet voor het leer van je bank is alleen nodig om de bank te beschermen. Als er te veel vet op de bank zit wordt het plakkerig.

Het kan ook zijn dat je de bank niet goed hebt gereinigd voor het invetten, dan kan het vet niet goed in de bank trekken.

Je kan de bank minder vet en plakkerig krijgen door met een sopje en een spons de bank schoon proberen te poetsen / wrijven en hem daarna te drogen met een handdoek. Blijft de bank vet, herhaal dit proces dan nog een paar keer.

Het hoort ook een beetje bij de slijtage van de bank, dat de bank na verloop van tijd iets meer gaat plakken. De belangrijkste reden van het plakken van de bank is het slijten van de toplaag. Met leder crème, wat dus wat anders is dan vet kun je deze toplaag beschermen / langer behouden.

Oplossingen en tips voor een leren bank die plakt.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment