Zitbank reinigen

Je bank zo nu en dan schoonmaken is wel zo fris, en ook esthetisch wel fijn als die vieze vlekken er uit zijn.

Hoe kan je je zitbank eenvoudig en goed reinigen?

bank-schoonmaken-reinigen
Je bank kan je goed schoonmaken met onder andere soda, schoonmaakazijn en onder meer shampoo. Maar je begint met het verwijderen van stof en kruimels. Bijvoorbeeld met een stofzuiger of kruimelzuiger Shampoo kun je onverdund op vlekken op de bank smeren en laten schuimen op een vlek, zodra het uitgewerkt en uitgeschuimd is kan je de shampoo verwijderen met een droge absorberende doek. Stinkt je bank? Dan kan je schoonmaakazijn gemengd met lauw water in bijvoorbeeld een plantenspuit, de stoffen bank kan je vervolgens hier mee inspuiten. Doe dit van enige afstand zodat de bank niet doorweekt van het vocht is. Als de geur blijft hangen kan je dit herhalen. Wil je de bank schoonmaken met soda? Meng dan soda met wat lauw water en neem de bank af met dit sopje. Na die tijd dep je het met een absorberende doek weer droog. Ook dit werkt erg goed aldus onze lezers. Je kunt bijvoorbeeld ook de bank proberen schoon te stomen met een stoomreinigerstoomstrijkijzer of een kledingstomer, mix daar bijvoorbeeld bij het water wat geurextracten of febreze door heen voor ook nog eens een extra frisse geur van je bank.. kat uit de tuin houden

De poes heeft op de bank geplast…

Heerlijk eigenwijs, schattig, aaibaar en o zo lief. Dat is wat de meeste kattenbaasjes over hun huisdier zeggen. Maar als je kat regelmatig buiten de kattenbak plast, gaat de lol er snel af! De geur die kattenurine achterlaat als het niet grondig is gereinigd is onverbiddelijk. Ronduit afschuwelijk. Daarom is het beter om de kattenplas zo snel mogelijk schoon te maken.Heeft je kat op de bank geplast? Dan maak je de bank zo schoon: 
  • Haal de kattenurine eerst weg metkeukenpapier. Herhaal dit net zolang tot er geen vocht meer op het keukenpapierkomt.
  • Maak een mengsel van 1/3 azijn en 2/3water en doe dit in een spuitfles. Spuit het op de urinevlek en laat dit 5 tot10 minuten intrekken. Probeer dit eerst uit op een onopvallende plaats!
  • Dep met keukenpapier op dezelfde manierals je bij de urine (stap 1) hebt gedaan.
  • Droog de vlek met een föhn. Houd de föhnniet te dicht bij de bank om te voorkomen dat er brand ontstaat!
  • Spuit de vlek in met een middel om de geur te neutraliseren,bijvoorbeeld febrèze of een middel dat verkrijgbaar is bij de dierenwinkel.

Oplossingen en tips voor reinigen van je bank

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment