Geld Besparen

In de afgelopen maanden is het dagelijks leven een flink stuk duurder geworden. Dat heeft zichtbaar effect gehad op de Nederlandse samenleving, waarbij het aantal huishoudens dat in armoede leeft alleen maar toe zal nemen als er niks gebeurt. Merk je dat je zelf ook vaker moet kijken naar je uitgaven en lukt het ineens een stuk minder eenvoudig dan eerder?

Er zijn een paar tips en tricks die je kunt toepassen in je eigen huishouden om zo wat geld te sparen voor later. Wat dacht je van je geld beleggen, bijvoorbeeld in de Bitcoin (BTC) koers? Of van het verkopen van je (tweedehands) kleding en spullen? In dit artikel geven we je een paar tips waarmee je wat extra’s overhoudt voor later.

1. Maak een analyse van je uitgaven: wat kan wel en wat niet?

Om geld te besparen en zo wat over te houden aan het einde van de maand is het goed om te weten wat je zoal uitgeeft. Ben jij iemand die het liefst iedere maand een nieuw setje kleding heeft of die altijd als eerst een nieuw huishoudapparaat voor de keuken koopt? Hoe fijn dat ook is; dit soort uitgaven vallen altijd onder luxe uitgaven. Ga voor jezelf na wat je echt nodig hebt en wat niet. 

Dat doe je door even flink door je bankafschriften te gaan en een gedetailleerde analyse van je uitgaven te maken. Identificeer hierbij verschillende categorieën waar je misschien geld zou kunnen besparen. Denk aan een categorie met abonnementen, een categorie met entertainment en natuurlijk een categorie huishouden. Wedden dat er uitgaven zijn die niet nodig zijn en die dus geschrapt kunnen worden?

2. Begin met het beleggen van je geld, bijvoorbeeld in Bitcoin (BTC)

Wat je daarnaast kunt doen, is kijken hoe je van je geld meer geld kunt maken. Tot voor kort was het interessant om je geld op je spaarrekening te laten staan, zodat je van de spaarrente kon profiteren. Maar: tegenwoordig liggen die rentes zo laag dat dat niet echt meer aantrekkelijk is. Het is interessanter om je geld te beleggen, bijvoorbeeld in de Bitcoin (BTC) koers. Crypto is de laatste jaren ontzettend populair geworden in Nederland.

Dat komt omdat je met je investering in crypto zeker wat winst kan maken voor later. Het is hierbij belangrijk dat je dit alleen met geld doet dat je voor even kunt missen. Crypto is namelijk heel volatiel, wat betekent dat het de ene dag meer waard is dan de andere dag (en andersom). Lees je vooral even in wanneer je wil investeren in dit digitale geld. Het kan een leuke manier zijn om wat bij te verdienen voor later.

3. Stap over op energiezuinige apparatuur in je huishouden

Het dagelijks leven is het laatste jaar dus een stuk duurder geworden. Dat merk je niet alleen aan je dagelijkse uitgaven in de supermarkt of bij de benzinepomp, maar ook aan de hoogte van je energierekening. Daarom is het van belang om er zelf voor te zorgen dat je energieverbruik omlaag gaat. Heb je nog oudere apparaten in huis staan, zoals een oude koelkast of een vaatwasmachine? Grote kans dat dit soort apparaten veel energie slurpen.

In de meeste gevallen is het voordeliger om dergelijke oude apparaten weg te doen en nieuwe energiezuinige apparatuur aan te schaffen. Dit kost je weliswaar in eerste instantie wat meer geld, maar je doet een investering. Dat betekent dat je er uiteindelijk minder geld aan kwijt bent. Energiezuinige apparaten verbruiken namelijk veel minder energie waardoor je energierekening lager is.

4. Verkoop kleding en spullen om wat geld te verdienen

Tot slot moet je weten dat je naast investeren in Bitcoin (BTC), energiezuinige apparaten kopen en een analyse maken van wat je uitgeeft, nog iets kunt doen om wat geld bij te verdienen. Wat dacht je van het verkopen van kleding en spullen die je toch niet meer gebruikt? Veel mensen hebben bijvoorbeeld broeken en shirts in de kast liggen die ze nooit dragen. Die kun je beter verkopen, zodat je er wat aan kunt verdienen en een ander blij wordt gemaakt met mooie items.

Zorg ervoor dat de kleding of andere spullen die je verkoopt schoon en in goede staat is. Om de verkoop te versnellen, is het daarbij aan te raden om duidelijke foto’s te maken van het geheel, diverse details en het materiaal. Bepaal vooraf een prijs en plaats je kleding of spullen op online platforms die daarvoor bedoeld zijn. Hiermee zorg je voor extra ruimte in huis en heb je wat extra’s verdiend dat je kunt gebruiken voor later.

Deel dit artikel

Leave a Comment