Volg ons via
 

Surfgedrag beïnvloed door hitte, vakantie, en economie

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Een onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Multiscope, heeft uitgewezen dat de populariteit van 100 grote sites is gedaald. Als redenen voor deze daling worden onder andere de warme zomermaanden, de vakantie en de slechte economische situatie genoemd. Ondanks het feit dat de afgelopen maanden het gebruik van internet is blijven toenemen, is het bezoek aan de 100 grootste websites in juli, in vergelijking tot mei, met ongeveer twee procent gedaald. Volgens de onderzoekers is het de eerste keer dat een dergelijke daling wordt opgemerkt. De daling kan niet veroorzaakt worden door de afwezigheid van internetgebruikers, omdat het gebruik per maand gemeten wordt. Alleen gebruikers die meer dan een maand afwezig zijn, kunnen de daling dan gedeeltelijk verklaren. Een andere en logischere verklaring is dan ook dat het warme weer een groot aantal mensen ervan heeft weten te weerhouden om te gaan internetten. Het is opvallend dat er, ondanks de daling, nog steeds een aantal sites zijn die een groei laten zien:

"Multiscope logoOndanks de geconstateerde dalende trend zijn er ook websites die wel populairder zijn geworden. De ranglijsten van Multiscope worden normaliter gedomineerd door een vaste kern van sites. Maandelijks slaagt een kleine 10% nieuwkomers er in om (soms éénmalig) door te dringen in de uitgebreide top 250 ranking. Het valt op dat met name sites op het gebied van 'geld lenen', 'tweedehands artikelen', 'reizen' en 'entertainment' dominant zijn in deze groep nieuwkomers."

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 13-08-2003
Hits: 2587
Categorie: 
Computers & Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig