Volg ons via
 

Moederdag

Moederdag | column over de beste moederdagcadeau's.

Moederdag


Ja, inderdaad, het lijkt een beetje vroeg voor een moederdagcolumn, maar er zit een hele goede bedoeling achter. Ik wil de Nederlandse winkeliers namelijk ruim de tijd geven om hun moederdagbestellingen te annuleren bij hun leveranciers, nieuwe bestellingen te plaatsen en de reclamefolders aan te passen.

 

We gaan even 40 jaar terug in de tijd. Mijn ouders trouwden (jaja, we hebben binnenkort feest!) en als je trouwde dan stopte je als vrouw met werken. Een getrouwde vrouw in loondienst dat kon echt niet. Vooral niet omdat ze weleens zwanger zou kunnen raken en een zwangere verkoopster dat was echt een schande.

 

In het boek “Moeder worden” dat mijn moeder uit die tijd nog steeds heeft, staat bij zwangerschap letterlijk ergens dat het tot 5 maanden vrij makkelijk te doen is om de buik te verbergen voor de buitenwereld, maar dat het daarna een stuk moeilijker wordt.

 

Je zou je toch inderdaad schamen dat je zwanger was zeg!

 

Toch kwam er niet lang daarna een omslagpunt in dat ouderwetse denken en de rollenpatronen, want mijn vader moet ongeveer een van de eerste mannen zijn geweest die een kinderwagen bestuurd heeft. Wat is die nagekeken op straat zeg als hij met mij aan de wandel was.

 

Wat ben ik blij dat ik in deze tijd leef, mijn zwangere buik lekker strak heb mogen verpakken zodat iedereen hem zag, en dat mijn man ook luiers verschoont en van tijd tot tijd de stofzuiger pakt. Dat rollenpatroon van vroeger zijn we gelukkig kwijt.

 

Behalve..................................met moederdag! Want waar staan de reclamefolders begin mei bommetje vol mee? Strijkijzers, pannensets, keukenmachines, stofzuigers........................

 

Waarom zijn we dan toch ineens weer 40 jaar terug in de tijd?

 

Geachte heren en dames winkeliers, wij moeders van Nederland willen geen huishoudelijke cadeaus met moederdag. Wij willen zelf gekleide bloempotjes, zelf geplakte verjaardagskalenders en zelf geregen kleurige kralenkettingen van onze kindjes.

 

Dus zorg dat u klei, verf, kleurpotloden, stiften, gekleurd papier, garen, kralen etc. in de aanbieding heeft begin mei, want ik kan u verzekeren dat uw omzet die van de Sinterklaasverkopen doet verbleken.


Meer moederdag...

Themaweek peuters moederdag
Activiteiten tijdens moederdag 2011

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 01-02-2006
Hits: 3564
Categorie: 
Blogs van: Sje
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
moederdag, moederdag cadeau, moeder verrassen
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Populairste blogs
Nieuwste blogs