Urineaanslag in een urinaal

Een urinaal (fles om in te plassen) is een handig hulpmiddel voor mensen die moeilijk uit bed komen.  Wie voor een langere periode een urinaal gebruikt herkent misschien het probleem van gelige aanslag de na verloop van tijd ontstaat. Hoe kun je deze het beste schoonmaken en verwijderen?

Hoe verwijder ik urineaanslag in een urinaal?

urinaal schoonmaken

Het eerste wat je kunt proberen zijn de middeltjes die in vergelijkbare problemen  veel oplossen. Dat zijn:

We adviseren verder om de ervaringen en tips van anderen in de reacties te volgen. Dit zijn bezoekers die al ervaring hebben met dit probleem.

Oplossingen en tips voor het schoonmaken van een urinaal

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen.
Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

4 Reacties

 • S-je

  6 april 2015

  Heb je het al geprobeerd met een kunstgebit-reinigingstablet? Dat gebruik ik nogal eens voor allerlei soorten aanslag dus misschien doet dat wonderen.

  Reageer
 • Kôlleke

  6 april 2015

  Met schoonmaakazijn moet het lukken.

  Reageer
 • Arlette

  28 januari 2020

  Ik heb de perfecte oplossing gevonden om aanslag in een urinaal te verwijderen ! Een goede geut Calgon in de urinaal doen, bijvullen met heet water zodat de aanslag onder water staat. Een uurtje laten weken, dan bij het water kleine keitjes doen en schudden maar tot alle aanslag is verdwenen. Doodsimpel Dus!

  Reageer
 • Arlette

  28 januari 2020

  Nog even bijvoegen. Ik denk dat het inweken zowel met azijn, tablet voor tanden ok is. T voornaamste is na het inweken het schudden met de keitjes want daar kom je mee in de hoeken en met een borstel lukt dat niet!

  Reageer

Reageren?