Gordijnen zelf inkorten

Gordijnen zijn over het algemeen duur genoeg, dus als je er een beetje op kan besparen is het mooi meegenomen. Zo kan je bijvoorbeeld zelf je gordijnen inkorten met deze handige tips, dat scheelt weer wat geld en vaak ook tijd.

Hoe kan ik mijn gordijnen zelf inkorten?

zelf-gordijnen-inkorten
Handige tips om zelf je gordijnen in te korten.

Kort gordijnen altijd aan de bovenkant in. Onnauwkeurigheden vallen dan minder goed op als wanneer u de onderkant had ingekort. Is je huis een beetje schuin? Kies dan voor plooigordijnen, dan kun je per plooi inkorten.

Andere tips bij het inkorten van gordijnen:

  1. Hang het gordijn uit: vouw vervolgens de rand om waar het te lang is, dus tot de gewenste lengte. Zet het hierna vast met spelden en naai het weer vast onder de originele naad.
  2. Uitstekende vensterbank: Kies bij een uitstekende vensterbank voor een korter gordijn, anders hangt het gordijn er om heen.
  3. Tot de radiator: Bij voorkeur hangen de gordijnen niet voor de radiator of er overheen. Gordijnen houden dan de warmte tegen, hang ze dan bij voorkeur op tot de vensterbank. Makkelijke energiebesparing..

Oplossingen en tips om gordijnen in te korten

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

1 Comment

  • Thomassen

    17 april 2023

    Gordijnen/pantalon/rok of anders, korter maken, gebruik hiervoor strijkband, dit is er in het zwart en wit

    Reply

Leave a Comment