schoonmaken met citroenSoms heb je helemaal geen chemische middelen nodig om iets schoon te krijgen. Vaak is er een goed natuurlijk alternatief dat zijn werk (bijna) net zo goed doet. Citroen is ook zo'n middeltje waar onze oma's wel raad mee wisten. Lees hier wat je allemaal kunt doen met citroen als je vuil in de keuken tegenkomt: 

1. De magnetron schoonmaken met citroen

De gemakkelijkste en eenvoudigste manier om je magnetron brandschoon te maken, zonder schrobben. Plaats de citroen in een magnetronbestendige kom, vul deze met water en plaats het in de magnetron. Laat het water opwarmen tot ook kookpunt. De zuren van de citroen zorgen dat je al het vuil met gemak wegveegt.

2. Het schoonmaken van je houten snijplank

Leg zout neer op de plekken op je houten snijplank die je wilt schoonmaken. Gebruik vervolgens de gesneden kant van een halve citroen om over de zouten plekken te schrobben. Laat het zitten voor 5 minuten en was daarna de snijplank af.

3. Het verwijderen van vlekken op je werkblad

Breng citroensap aan op de vlekken en laat het voor een paar minuten intrekken. Het citroensap is zo krachtig dat het messenvlekken en koffie ringen met gemak kan wegvegen.

4. Een allesreiniger voor in de keuken

Gooi de citroenschillen vooral niet weg. Bewaar deze en maak er een natuurlijke keukenreiniger van. Voeg een spuitbus voor de helft met citroenschillen en voor de andere helft met azijn. Laat het voor twee weken intrekken en sprayen maar.

5. Reinigen van roestplekken op koper

Alles wat je nodig hebt is een beetje zout en een citroen. Maak een sopje in een apart bakje met deze twee producten en schrob het vervolgens op de aangetaste plekken. Het resultaat is direct zichtbaar.

6. Verfris het wasputje

Om eindelijk van de vervelende geur af te komen stop je wat ijsblokjes, een handvol zout en een aantal citroenschillen in het wasputje. Laat dit even intrekken en als jou wasbak over een maalfunctie bezit kun je deze gebruiken om het te vermaken. Zo niet, spoel het af met water en gooi de citroenschillen apart weg.

7. Vastzittend voedsel op borden wegkrijgen met citroen

Zit er nog resten voedsel op je bord die echt niet er af willen, gebruik dan een citroen. Pak een pas uitgeperste citroen en een beetje grof zout. Plaats het zout op de voedselresten en schrob met citroen over de plek. Het eten gaat er binnen een paar seconde van af.

8. Reinig en stop de geur van plastic containers

Wrijf een citroen over de binnenkant van het plastic bakje en spoel het af met citroensap om hardnekkig vlekken en geuren te verwijderen.

9. Het schoonmaken van vlekkerige messen

Net zoals dat citroensap kan helpen met roestvlekken, helpt het ook om de vlekken te verwijderen op messen zodra ze iets te lang in een plas water hebben gelegen. Wrijf met het citroensap over het mes en de vlekken zullen gelijk verdwijnen. Was het mes daarna schoon of zet het in de vaatwasser.

10. De blender schoonmaken

Als je blender karaf last heeft van hard water en vlekken, meng dan een citroen met een beetje afwasmiddel en water. Gebruik dit sopje net zoals normaal afwasmiddel en je blender zal weer volledig stralen.

Deel dit artikel

Gerelateerde posts

Airco Reinigen

Zo reinig je de airco van je auto

Nu de temperaturen weer omhoog gaan, zul je ook vaker d...

geld besparen consuminderen

Geld Besparen en Consuminderen

Misschien is er iets gebeurd in je leven waardoor je ge...

camera's voor inbraakpreventie

Inbraken voorkomen // Inbraakpreventie

Je gaat er niet vanuit dat het jou overkomt, maar het k...

Leave a Comment