Volg ons via
 

Zielige poes

Poes met overgewicht | Column van onze deskundige op het gebied van afvallen en diëten.

Zelf heb ik er twee, ze zijn eigenlijk mijn kinderen. Geïrriteerd kijk ik naar ze als ze mijn bank aan het mollen zijn, al het eten uit de bakjes gooien en plukken haren overal achterlaten. Als ze op de bank lekker tegen mij aankruipen ben ik alles weer vergeten en zijn ze de geweldigste poezen van de wereld.

Ik zal niet alle verhalen vertellen, want wat dat betreft ben ik een echte moeder, ik kan uren over ze praten. Altijd heel gezellig onder kattenbezitters. Maar om het lange verhaal kort te maken, ben ik een echte dierenvriend. De dierenbescherming heeft dat al ontdekt, de zieligste folders met foto’s van mishandelde dieren die je smekend aankijken om geld te doneren, doen mijn bankrekening geen goed. Toch vind ik dat er een grens aan dierenliefde is, het blijven beesten die echt geen peterselie op hun avondmaaltijd hoeven.

Mijn moeder heeft ook een poes, die zij al meerdere malen flink op dieet heeft gezet. Een gigantische poes, die duidelijk ook last heeft van haar overgewicht. Ik weet nog dat we haar gingen halen. Een verschrikkelijk lieve kitten van 10 weken, die ’s nachts bij mij onder de dekens kroop en lekker tegen mij aannestelde. Dit doet ze nog steeds bij mijn moeder, echter een poes van zoveel kilo is vrij onhandig boven op je hoofd.
Chipie (zo heet ze) viel echter helemaal niks af, hoe streng mijn moeder ook voor haar was. Ze werd telkens slomer en zat alleen maar om eten te bedelen en te roven. Toen toch maar naar de dierenarts gegaan, en wat blijkt: ze heeft diabetes type 2! Op dit moment spuit mijn moeder iedere dag insuline zodat ze weer een beetje haar oude zelf kan worden.

Als ik erover nadenk dat dat beestje eigenlijk een tijd echt honger heeft gehad, doet dat pijn aan mijn hart. Het is toch jammer dat ze niet kunnen praten, maar dat maakt ze waarschijnlijk zo leuk. Het is eigenlijk de keerzijde van onze liefde voor dieren. We willen ze laten meegenieten van ons lekkere leven, maar daardoor krijgen ze ook de negatieve kanten van ons luxueuze leven erbij. Dat overgewicht een verhoogd risico geeft op diabetes, weten jullie hier op de website waarschijnlijk wel, maar dat onze huisdieren nu ook last krijgen van onze welvaart is eigenlijk te gek. Dat we ons eigen lichaam niet goed behandelen a la, maar onze huisdieren hoeven hieronder niet te lijden. Terwijl ik weet dat mijn moeder Chipie echt niet heeft volgedouwd met allerlei lekkers, misschien was het aangeboren?

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 26-01-2007
Hits: 4167
Categorie: 
Afvallen met Freya, Dierendag
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
overgewicht, kat, poes, afvallen, dieet, lijnen, welvaartsziekte
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.
Populairste blogs
Nieuwste blogs