Volg ons via
 
 

Tentoonstelling Prinses Maxima 10 jaar in Nederland

Tentoonstelling Prinses Maxima | Bezoek de tentoonstelling over de prinses die dit jaar 10 jaar in Nederland is in Paleis Het Loo

Van 8 mei tot en met 4 september aanstaande is op Paleis Het Loo de tentoonstelling ‘MÁXIMA, 10 jaar in Nederland’ te zien. Naast haar plaats in de Koninklijke Familie belicht deze unieke expositie de verschillende maatschappelijke functies die prinses Máxima gedurende de afgelopen tien jaar in de Nederlandse samenleving vervulde.


Tien jaar woont prinses Máxima nu in Nederland. Enerzijds vervult zij als echtgenote en moeder een rol in de dynastieke opvolging. Anderzijds heeft zij met haar intensieve en veelzijdige werk, veel in de Nederlandse samenleving en daarbuiten betekend. Alle verschillende ‘rollen’ van prinses Máxima worden in de tentoonstelling belicht, mede aan de hand van foto’s en filmbeelden. De prinses heeft een belangrijke positie verworven binnen de samenleving.

De eerste officiële kennismaking van het Nederlandse volk met de Prinses, namelijk de aankondiging van de verloving met prins Willem-Alexander via de televisie in 2001, is tevens het startpunt van de tentoonstelling. Vervolgens wordt aandacht besteed aan haar introductieperiode met de kennismakingsbezoeken van het paar aan de 12 provincies. En dan volgen de huwelijksvoltrekking in 2002 en de doop van prinses Amalia. Als echtgenote van de Prins van Oranje is zij aanwezig bij de jaarlijkse opening van de Staten Generaal, de viering van Koninginnedag, staatsbezoeken en bijzondere plechtigheden aan andere vorstelijke hoven. Gezamenlijk neemt het prinselijk paar deel aan officiële buitenlandse bezoeken en vertegenwoordigt het Nederland bij grote internationale manifestaties zoals de Olympische Spelen.

Ook vervult prinses Máxima diverse functies op maatschappelijk terrein. Als beschermvrouw is zij nauw betrokken bij het werkveld van het Oranje Fonds, bijvoorbeeld buurtwerk, maatjesprojecten en vergroten van perspectieven voor jongeren. Als erevoorzitter van het platform CentiQ levert zij een bijdrage aan de financiële educatie van jongeren en verstandig omgaan met geld. Prinses Máxima zet zich ook al jarenlang in binnen- en buitenland in voor betere toegang tot financiële diensten voor iedereen, onder andere voor de Verenigde Naties. De bevordering van ondernemerschap ziet zij als instrument voor participatie en economische zelfstandigheid en waardigheid.

Prinses Máxima stemt haar kledingkeuze steeds zorgvuldig af op de betreffende gelegenheid. Van haar elegante kleding, die wordt getypeerd door een modieuze eigen stijl, zullen op de expositie diverse ensembles te zien zijn: de prachtige trouwjurk van ontwerper Valentino, voorbeelden van bijzondere galakleding, maar ook creaties die zij bij activiteiten op velerlei gebied heeft gedragen.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Milarepa7
Geplaatst op 09-01-2012 om 11:48

Quote: laatste alinia; Prinses Máxima stemt haar kleding keuze steeds zorgvuldig af op de betreffende gelegenheid. Zo zag ik haar en de koningin gisteren op het journaal van 12 uur gesluierd! De koningin had een hoofddoek op en over haar hoed heen. Daar moest ik vreselijk om lachen. Sterker nog, ik lag in een deuk en vond het geen gezicht. Maar..., vanmorgen op het journaal zag ik ze weer lopen, Beatrix met die hoofddoek over haar hoed heen (geen gezicht dus) en Máxima gesluierd. De verslaggever die erbij was liet doorschemeren dat ze "het weer geflikt" hadden. Ze hebben weer een mega-order voor het Nederlandse bedrijfsleven  binnengesleept want, (zo zei de verslaggever), enkele mensen lieper er (weer) met glimmende ogen bij. Nou, leve de Oranjes dus wat mij betreft.  Het mag dan een paar hoofddoekjes en sluiers kosten maar dán heb je ook wat!

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 28-06-2011
Hits: 1552
Categorie: 
Evenementen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
tentoonstelling Prinses Maxima, tentoonstelling koningshuis, paleis het loo
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.