Volg ons via
 

Geld besparen vakantie

Geld besparen vakantie | budget tips voor een goedkope vakantie.

Iedereen wil wel graag op vakantie, maar helaas is het financieel niet voor iedereen weggelegd. Echt geld besparen doe je natuurlijk pas als je je vakantie thuis viert, maar écht ontspannen doe je vaak toch beter als je een poosje weg bent. Met deze budget tips voor een goedkope vakantie gaat dat dit jaar misschien wel lukken.

  • Stel een budget en zorg dat je hier binnen blijft! Dit klinkt eenvoudig en werkt het best. Kies je reis en bereken hoeveel je maximaal per dag / week kunt uitgeven tijdens het verblijf. Houd tijdens de vakantie bij wat je hebt uitgegeven en wat er dus nog over is. Nog handiger is om het hele bedrag dat je "mag" uitgeven vooraf te pinnen.
  • Als je een budget hebt gesteld, kun je online je reis zoeken. Op de meeste sites kun je een maximum bedrag invoeren dat je uit wilt geven.
  • Een erg goedkope manier om op vakantie te gaan is woningruil. Iemand anders verblijft dan in jouw huis en jij verblijft in zijn / haar woning. Google op woningruil en je vindt diverse sites waar je andere ruilers kunt vinden.
  • Wil je geen vreemden in jouw huis, maar wil je wel oppassen op de woning van iemand anders, bied jezelf dan aan als woningoppas. Even weer googlen en je vindt diverse sites waar je jezelf kunt registreren.
  • Pas op met de zogenaamd goedkope last-minutes. Bij veel aanbieders van last-minutes komen er onverwachts toch nog extra kosten en toeslagen voor. Vergelijk dus extra zorgvuldig voordat je boekt.
  • Een werkvakantie, tsja je moet er natuurlijk zin aan hebben, maar als je het niet vervelend vindt om tijdens je vakantie de handen uit de mouwen te steken dan kan een werkvakantie een heel goedkoop alternatief zijn.
  • Het zijn de "kleine uitgaven" die tijdens de vakantie zo enorm kunnen oplopen. Weersta dus de verleiding om op een terrasje te eten en drinken en kook zelf en kies tijdens uitstapjes voor zelf meegebrachte etenswaar.
  • Kies je er toch voor om thuis te blijven en wil je bijvoorbeeld eens een dagje weg? Kijk dan goed rond op marktplaats en andere online aanbieders, want voor de meeste dierentuinen, attractieparken en dergelijke zijn online voldoende kaartjes met korting te vinden.

Heb jij zelf tips voor een goedkope vakantie? Plaats je reactie dan onder dit artikel!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

2 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 27-04-2011
Hits: 6896
Categorie: 
Vakantie tips, Zomer, Geld besparen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
geld besparen vakantie, goedkope vakantie, budget tips, budget vakantie, vakantie niet duur
Meer over dit onderwerp
Er zijn geen items beschikbaar.