Volg ons via
 
 

Geld besparen vakantie

Geld besparen vakantie | budget tips voor een goedkope vakantie.

Iedereen wil wel graag op vakantie, maar helaas is het financieel niet voor iedereen weggelegd. Echt geld besparen doe je natuurlijk pas als je je vakantie thuis viert, maar écht ontspannen doe je vaak toch beter als je een poosje weg bent. Met deze budget tips voor een goedkope vakantie gaat dat dit jaar misschien wel lukken.

  • Stel een budget en zorg dat je hier binnen blijft! Dit klinkt eenvoudig en werkt het best. Kies je reis en bereken hoeveel je maximaal per dag / week kunt uitgeven tijdens het verblijf. Houd tijdens de vakantie bij wat je hebt uitgegeven en wat er dus nog over is. Nog handiger is om het hele bedrag dat je "mag" uitgeven vooraf te pinnen.
  • Als je een budget hebt gesteld, kun je online je reis zoeken. Op de meeste sites kun je een maximum bedrag invoeren dat je uit wilt geven. 
  • Een erg goedkope manier om op vakantie te gaan is woningruil. Iemand anders verblijft dan in jouw huis en jij verblijft in zijn / haar woning. Google op woningruil en je vindt diverse sites waar je andere ruilers kunt vinden.
  • Wil je geen vreemden in jouw huis, maar wil je wel oppassen op de woning van iemand anders, bied jezelf dan aan als woningoppas. Even weer googlen en je vindt diverse sites waar je jezelf kunt registreren.
  • Pas op met de zogenaamd goedkope last-minutes. Bij veel aanbieders van last-minutes komen er onverwachts toch nog extra kosten en toeslagen voor. Vergelijk dus extra zorgvuldig voordat je boekt.
  • Een werkvakantie, tsja je moet er natuurlijk zin aan hebben, maar als je het niet vervelend vindt om tijdens je vakantie de handen uit de mouwen te steken dan kan een werkvakantie een heel goedkoop alternatief zijn.
  • Het zijn de "kleine uitgaven" die tijdens de vakantie zo enorm kunnen oplopen. Weersta dus de verleiding om op een terrasje te eten en drinken en kook zelf en kies tijdens uitstapjes voor zelf meegebrachte etenswaar.
  • Kies je er toch voor om thuis te blijven en wil je bijvoorbeeld eens een dagje weg? Kijk dan goed rond op marktplaats en andere online aanbieders, want voor de meeste dierentuinen, attractieparken en dergelijke zijn online voldoende kaartjes met korting te vinden.

Heb jij zelf tips voor een goedkope vakantie? Plaats je reactie dan onder dit artikel!

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
2 reactie(s)
Tjitske (Gast)
Geplaatst op 18-01-2014 om 18:23

Afgelopen zomer wezen kamperen in Duitsland. Lidl naast camping en goedkoper dan thuis. Uit eten ook veeeel minder duur dan thuis. Veel gewandeld en gezwommen. Echt er helemaal uit geweest

marij (Gast)
Geplaatst op 08-08-2011 om 21:52

In plaats van last minute vakantie kun je het ook omdraaien namelijk de vroegboek korting. Als je optijd je vakantie boekt kunnen daar hele leuke aanbiedingen bij zitten. Je kunt nu al voor nog geen 50 euro pp op wintersport Daar heb je dan een appartement voor en een ski pas. Je moet wel even zoeken bij de touroperateurs maar ze zitten er echt tussen. Kijk eens bij (reclame verwijderd door moderator) voor leuke aanbiedingen.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 27-04-2011
Hits: 6032
Categorie: 
Vakantie tips, Zomer, Geld besparen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
geld besparen vakantie, goedkope vakantie, budget tips, budget vakantie, vakantie niet duur
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.