Volg ons via
 
 

Hygiëne tijdens de vakantie

Hygiëne tijdens de vakantie | tips om ziekte tijdens de vakantie te voorkomen

Op vakantie gaan is meestal leuk. Helaas worden er tijdens de vakantie nog vaak mensen ziek. Vooral in vakantielanden als Turkije en Egypte is het vaak raak. Daarom is het extra belangrijk om tijdens je vakantie goed op de hygiëne te letten.

Veel mensen worden ziek van het drinkwater of het voedsel. Het water uit de kraan is meestal niet geschikt voor consumptie. Twijfel je aan de kwaliteit van het drinkwater, drink dan uitsluitend water uit flessen waarvan bij aankoop de dop nog niet is geopend. Let ook op met frisdrank op terrasjes. Bestel frisdrank zonder ijsklontjes, want ijsklontjes worden vaak gemaakt van het besmette drinkwater. 

Ga je zelf koken, was groente en fruit dan schoon met mineraalwater uit flessen of afgekoeld gekookt water. Ziekteverwekkers worden gedood als je het eten snel verhit tot het kookt en het minimaal een kwartier laat doorkoken. Afgekoeld voedsel of rauwkost is minder betrouwbaar dan warm, goed verhit voedsel. Eet geen rauw vlees, maar zorg altijd voor goed doorbakken vlees. Pas ook op met vis en schaaldieren. Eet ze bij voorkeur niet. Pas ook op met ijsjes. Het beste kies je voor voorverpakte ijsjes. Zorg verder dat je voedsel zoveel mogelijk bewaard in een goed gekoelde koelkast. Bewaar bederfelijke waar niet buiten de koelkast. Bescherm het eten tegen vliegen. 

Naast veiligheid ten aanzien van eten en drinken is het van belang om je persoonlijke hygiëne in acht te nemen. Was regelmatig je handen met zeep en uiteraard na elk toiletbezoek en voor het koken en eten. Droog je handen met schone handdoeken af. Gebruik schone theedoeken en vaatdoeken. Was ze regelmatig in een sopje uit en laat ze snel drogen, bijvoorbeeld in de zon. 

Ga je voor absolute zekerheid, neem dan hygiënische doekjes mee en maak bij twijfel toilet, bestek of andere zaken goed schoon.

 

 

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 05-07-2011
Hits: 2667
Categorie: 
Vakantie tips, Zomer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Hygiëne tijdens de vakantie, ziek vakantie
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.