Volg ons via
 
stoppen met roken
Pagina 1 van 8312345 > >>
829 Reacties
U bent niet gemachtigd om te reageren.
| Sorteer Berichten:
Printer Vriendelijk
AuteurBerichten
nikkiroosGebruiker is Offline
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Posts:15


--
22 jan 2006 10:01
  Ik ben zo goed als gestopt met roken,maar wil eigenlijks helemaal stopen. Maar heb gehoort dat als je stopt ongeveer 6 kilo kan aankomen,en dat wil ik natuurlijk niet. Maar sport nu wel 3 a 4 keer in de week,waarbij ik max 2x rpm(spinning) doe. En merk nu al dat ik meer conditie krijg. Maar vraag me nu af of er iemand ervaring heeft met het stoppen met roken en dat ie aangekomen is of niet Ik hoor het graag van jullie!!!!! gr linda......
  esthurGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:13


  --
  22 jan 2006 10:22
  Ik ben ook gestopt met roken, maar dat was ook omdat ik zwanger was van mijn dochtertje. Ik ben na twee jaar inclusief zwangersschap 2 a 3 kilo aangekomen, het schommelt wel eens. Ik vond het jammer maar het kan natuurlijk ook door de zwangerschap komen. Ik weet nog wel dat ik het voordat ik zwanger was 30 keer geprobeerd had om te stoppen, dus ik ben allang blij dat het mij gelukt is.
  tijgertjeGebruiker is Offline
  Huishoudhulpje
  Huishoudhulpje
  Posts:678


  --
  22 jan 2006 11:13
  Hoi, Als je gestopt bent met roken, kom je ongeveer 2,5 kilo aan, zeg 5 kilo. Dit is omdat je spijsvertering anders gaat werken. Je kan moeilijker of minder vaak naar de toilet en je kan vocht vast houden. De eerste gedachte is dan ik begin maar weer met roken. Echter die kilo's blijven er vaak aan zitten. Deze problemen lossen zich meestal na een paar dagen weer op. Verder kan als je tijdens het roken eet momenten verving voor roken een soort te kort zijn ontstaan in je lichaam. Wanneer je stopt met roken wil het lichaam die weer aanvullen en zo kan je meer gewicht krijgen. Al het overige gewicht eet je er zelf aan. Dus kijk uit bij het stoppen met roken dat je de sigaret niet vervangt voor snoep en snacks. Ga niet strenk op je voeding letten en stoppen met roken tegelijk. Op twee dingen tegelijk letten is gedoemd te mislukken. Vergeet niet dat stoppen het aller belangrijkste is. Wat aankomen weeg daar niet tegen op. Als je een half jaar gestopt bent met roken kun je evt. een dieet gaan volgen, maar meestal heeft je lichaam zich aangepast en ben je je fitter gaan voelen met als gevolg dat je meer beweegt en dus langzaam weer afvalt. Drink veel water om alle afvalstoffen snel het lichaam uit te krijgen. Verder is minderen alleen goed als voorbereiding op de stop. Een beetje blijven roken is heel gevaarlijk. Bij het minste of geringste zit je weer aan je oude hoeveelheid. Dus stoppen is definitief een punt achter zetten. Het laatste is niet zo makkelijk als je zo even kan zeggen. Je moet roken ook zien als een drugs. Een sigaret is je maatje, maar wel een heel vervelende, want hij geeft veel ellende op den duur!!!!!!!!!! en echte vrienden doen zo iets niet!!!! Motivatie is de beste hulp bij stoppen!!!! Tijgertje
  SoyGebruiker is Offline
  Basic Member
  Basic Member
  Posts:113


  --
  25 jan 2006 08:24
  Hoi Nikkiroos. Ik ben meer dan een jaar gestopt. En ik had eigenlijk verwacht niet aan te komen omdat ik 1) weet hoe ik makkelijk minder energie kan binnenkrijgen (ik leer voor dietiste) en 2) ook tegelijker tijd meer ging sporten. Maar ik ben toch 4 kg aangekomen. Ik vind het eerlijk gezegd niet erg (niet dat ik nu overgewicht heb...) maar ik voel me echt stukken gezonder. Ik kan echt weer heerlijk sporten en fietsen en lekker meerdere trappen lopen zonder snel buiten adem te lopen. Verder vond ik de reactie wel goed van Tijgertje dus ik hoef hier eigenlijk niks meer op aan te merken! Groetjes Soy
  nikkiroosGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:15


  --
  25 jan 2006 09:05
  hoi soy, Ik ben zo goed als gestopt met roken,vind sporten erg belangrijk en wil graag een goede conditie hebben en dat lukte niet met roken. Voel me er ook een stuk beter bij moet ik zeggen. En ja als ik wel aan zal komen...pech dan gaat er toch wel weer af. Maar ik sport nu best wel veel zo`n 3 a 4 keer per week. Als mijn omvang maar minder wordt...vind ik de kilo`s niet meer zo belangrijk. Het sporten geeft mij goede insperatie om te stoppen met roken. groetjes linda...
  wilmaatjeGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:42


  --
  18 apr 2006 03:35
  Hoi Linda, Ik ben een paar jaar geleden gestopt met roken (helaas wel weer begonnen en ga heel gauw weer stoppen), maar ik ben toen ook meteen begonnen met lijnen, dan maar even heel moeilijk: ik ben toen 10 kg afgevallen in een half jaar. Dat kan dus ook. Succes en groetjes Wilma
  chaootjeGebruiker is Offline
  Nieuw Lid
  Nieuw Lid
  Posts:43


  --
  11 jun 2008 07:55
  Het is een al wat oudere topic, maar ik ga hem toch weer leven inblazen.
  Ik heb al heel wat stoppogingen achter de rug en zit er nu weer tegenaan te hikken. Ik krijg de laatste tijd wel veel momenten dat ik me eigenlijk begin te schamen. Zondag gingen we met een groepje mensen vissen, geen winkels in de buurt, maar de verslaafde als ik ben was overal op voorbereid. Extra pakje sigaretten meegenomen. Dus ik was gedekt, dacht ik. Mijn vriend was de laatste die mijn vuuraansteker gebruikt had en ik had hem wel teruggekregen bleek later.

  Dit gebeurde er : Ik was klaar met opbouwen, wilde de maden eraan handen en dan is het eerste wat ik doe een sigaretje pakken. Maar waar is mijn vuuraansteker??? Ik heb de hele auto tot 2 keer doorzocht en grondig kan ik je melden. Zelfs in de kofferbak. Het gras naast de auto, het pad van de auto naar mijn visplekje en alles erom heen. Ik was paniekerig, werd chagerijnig omdat ik dan steeds heen en weer moest lopen om vuur te lenen. De hele middag zonder sigaretten, ik kon gewoon vuur van mijn vriend lenen, maar dat ging er dus door mij heen. Ik dacht dat ik gek werd. Waar ben ik eigenlijk mee bezig???

  Vanavond op de radio : een vrouw die ook verslaafd was aan roken.
  Ze had geen sigaretten meer en ging alle zakken en tassen bij langs om maar een sigaretje te vinden. Heb ik ook al gedaan, omdat er toen geen winkel open was. Of om 7 uur 's ochtends bij een tankstation staan voor sigaretten.

  Dit is toch om je rot te schamen, of niet soms?

  Minderen werkt niet, of alleen maar tijdelijk.  Ik zit er nu steeds tegenaan te hikken wanneer komt het uit om te stoppen. Hmmmmm nooit dus, er is steeds wel een smoesje dat het niet handig is om te stoppen. Ik voel me zo'n ontzettende zwakkeling. Jeetje, zeg. Dit lucht wel even op. Pfffff.
  DaanieGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:12938


  --
  11 jun 2008 08:40
  Je bent juist heel erg sterk als je toegeeft dat het moeilijk is en dat je je moeilijke momenten hebt. Er zijn hier wel meer mensen die proberen te stoppen, misschien kunnen jullie hier je ervaringen uitwisselen, stopdata bepalen enzo.
  S-jeGebruiker is Offline
  Huishoudgoeroe
  Huishoudgoeroe
  Posts:73501


  --
  11 jun 2008 08:52
  Ik heb mijn zwager ook een keer helemaal over de rooie meegemaakt omdat hij niet aan sigaretten kon komen op een bepaald tijdstip van de dag.

  Ik heb nooit gerookt dus ik weet niet hoe dat in wezen voelt als je zo in paniek raakt. Vanuit mijn niet-rokers-visie komt het op mij over als een sterk overtrokken reactie, maar ik realiseer me ook dat het nou eenmaal zo werkt bij verslavingen.

  Wel dapper dat je het inderdaad toegeeft en dat het je met 2 benen op de grond zet. Jammer dat het er tot nu toe niet toe heeft geleid dat je door kon zetten om te stoppen. Mogelijk is elkaar steunen in zo'n stoppen-met-roken-topic als dit een stok achter de deur.

  Alle sterkte.
  Groetekes, S-je
  Keep whispering your heartdreams, you never know when your angel is listening.....
  JokeGebruiker is Offline
  Huishoudfanaat
  Huishoudfanaat
  Posts:6740


  --
  11 jun 2008 10:49
  Heks wil ook stoppen. Misschien kunnen jullie elkaar steunen?
  groetjes, Joke
  moderator
  U bent niet gemachtigd om te reageren.
  Pagina 1 van 8312345 > >>


  Nieuwste reacties