koken in de keuken

Tips om je eten te redden na een kookblunder zoals bijvoorbeeld gebruik van te veel zout of pittige kruiden.

Als je geld wilt besparen, is het verstandig om eens te kijken naar het geld dat je weggooit in de keuken. Als je regelmatig blundert bij het koken, heb je ongetwijfeld iets aan onderstaande geld besparende tips voor in de keuken.

  • Heb je niet goed opgelet bij het koken en zijn de groenten te ver doorgekookt? Geen nood. Gooi de groenten niet weg, maar maak er een soep of puree van. Giet de groenten af en meng ze in een keukenmachine of blender met boter, zout, peper en wat gedroogde kruiden voor een snelle puree. Voor een snelle soep, voeg wat room of een minestrone met groente- of kippenbouillon, macaroni, en bonen toe.
  • Weer niet opgelet en dit keer te scheutig geweest met het zout? Red de  soep of stoofpot door wat water toe te voegen. Aardappelen kunnen ook helpen om een deel van het zout te absorberen. Schil een aardappel, snijd deze in een paar stukjes voeg toe aan je gerecht. Laat het sudderen gedurende twintig minuten, maar vergeet niet om de aardappelstukken te verwijderen voor het serveren.
  • Als je spaghetti te lang hebt doorgekookt, maak je het weer wat steviger door het een poosje op te bakken met olie of boter.
  • Als je vlees te lang of op te hoge temperatuur bakt, wordt het hard en droog. Versnipper het mislukte vlees en maak er taco's van met behulp van salsa, guacamole en kaas. Je kunt het vlees ook verwerken in een stevige pasta saus.
  • Oeps.. iets te heet gekruid? Voeg een paar lepels zure room of yoghurt toe aan het te hete gerecht. Serveer het met een bijgerecht met een zachte smaak zoals bijvoorbeeld brood of aardappelen.
  • Als je maar zelden bruine suiker gebruikt, is de kans groot dat de suiker verandert in een harde klomp. Je kunt deze harde klomp snel weer los krijgen door een vochtig papieren handdoekje over de suiker te leggen en dit gedurende 20 seconden te verwarmen in de magnetron.
  • Restjes die over zijn van het weekend, maar net te kort om nog een maaltje mee te doen, verwerk je in een boerenomelet. Je kunt hem ook af laten koelen en daarna verwerken in een salade.

Welke kookblunder heb jij wel eens gemaakt? En hoe heb je die opgelost?

Deel dit artikel

Gerelateerde posts

geld besparen consuminderen

Geld Besparen en Consuminderen

Misschien is er iets gebeurd in je leven waardoor je ge...

Schoonmaakschema huishoudplaza

Huishoudschema voor week 33

Huishoudschema van week 33 van de originele Huishoudpla...

georganiseerd verhuizen

Opruimen voor de verhuizing – Handige t

Als verhuizen bovenaan jouw lijst van stressvolle ervar...

Leave a Comment