Volg ons via
 

Geld besparen tijdens kerst

Geld besparen kerst | Tips voor bezuinigen tijdens de feestdagen.

Heb je dit jaar een beperkt budget en moet je daarom bezuinigen? Dan vind je hier enkele tips om tijdens de kerst geld te besparen

 

 1. Bepaal een limiet voor de uitgaven. Vertel je kinderen bijvoorbeeld dat ze een kado voor maximaal xx euro mogen uitzoeken. Als ze iets écht graag willen hebben, kun je ze laten helpen door te zoeken of er een aanbieding op internet te vinden is of door bijvoorbeeld het kado via marktplaats aan te schaffen.
 2. Maak zelf leuke kerstkado's, bijvoorbeeld een mooie zelfgemaakte kaars van restjes oude kaarsen.  
 3. Kies nuttige kado's, maar overdrijf niet. Kinderen kun je rustig een pyjama of sokken kado geven. Zorg dan wel dat er een leuk plaatje op staat. Ook voor volwassenen kun je rustig een nuttig kado kopen als je er een grappige twist aan geeft.  
 4. Maak tijdig een planning voor kerstontbijt, lunch en diner. Inventariseer de boodschappen en zoek zoveel mogelijk aanbiedingen voor de ingrediënten. Begin hier enkele weken voor kerst al mee. 
 5. Krijg je gasten te eten dan kun je ook voorstellen om iedereen iets te laten meenemen. Een tapas-buffet leent zich hier bijvoorbeeld uitstekend voor. Iedereen neemt zelf wat tapas mee, je zet het leuk op tafel en ieder kan pakken wat hij of zij wil. 
 6. Verspil niets. Bedenk bij alles wat je weg wilt gooien of je het niet nog kunt gebruiken, bijvoorbeeld als decoratie. 
 7. Shop ook eens over de grens. In Duitsland en België zijn sommige producten een stuk goedkoper.  
 8. De beste kado's zijn soms gratis. Vraag bijvoorbeeld een uurtje tijd van je zoon of dochter. Gebruik dat om samen een kast op te ruimen of een andere "grote klus" aan te pakken. Heel gezellig en het kost niet. Kijk ook eens in je kast of er iets is wat je zelf nooit draagt, maar waar je iemand wel bijzonder gelukkig mee kan maken. Misschien is je zus wel heel blij met die mooie jurk of prachtige oorbellen die jij niet meer draagt. 
 9. Maak zelf decoraties voor de kerstboom. Wat dacht je bijvoorbeeld van kleine chocoladekoekjes verpakt in aluminiumfolie? Of papierslingers gemaakt van glossy's? Zoek op internet op kerstdecoraties maken en je vindt heel veel goede ideeën.  
 10. Kerstkaarten kun je gratis versturen via internet. Vind je dit te onpersoonlijk dan kun je natuurlijk ook zelf kerstkaarten maken. Breng ze langs bij mensen die in de buurt wonen. 
 11. Als je nog restjes van rollen behang hebt liggen dan kun je dit prima als inpakpapier gebruiken. Het is steviger dan kadopapier en de rollen zijn vaak ook een stuk breder zodat je grote kado's in één stuk in kunt pakken.
 12. Goedkope kerstboomverlichting gaat vaak snel stuk. Als er één lampje kapot gaat is de hele string niet meer bruikbaar. Geef daarom liever eenmalig wat meer geld uit aan LED-lampjes die niet stuk gaan. 
 13. Doe gezellige dingen thuis met het gezin in plaats van dure buiten-de-deur activiteiten. Maak bijvoorbeeld eens een puzzel met 1000 stukjes, speel triviant of monopoly. Gezelligheid hoeft niet duur te zijn. 
 14. Ga je uit eten? Kijk dan eens op de bekende kortingssites zoals bijvoorbeeld Groupon. 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

1 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 06-12-2011
Hits: 5934
Categorie: 
Consuminderen en geld besparen, Feestdagen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
geld besparen kerst, bezuinigen, feestdagen, kerst, zuinig, weinig geld, goedkoop, korting, aanbieding