Volg ons via
 
 

Zweetgeur schoenen verwijderen

Zweetgeur schoenen verwijderen | Tips voor het verwijderen van vieze zweetgeur als gevolg van zweetvoeten uit stinkende schoenen.

Stinkende schoenen kunnen een vreselijke geur door het huis verspreiden. Zodra de schoenen uitgetrokken worden, komt er een luchtje vrij dat niet te harden is. Een vieze zweetgeur dus.

Ruiken je schoenen naar zweet? Ze gaan weer fris ruiken als je gedurende een nacht in iedere schoen een zakje vanillesuiker legt. Je kunt de zakjes meer dan eens gebruiken.

Deze tip tegen zweetgeur in schoenen ontvingen we van June:

De zweetlucht in schoenen wordt veroorzaakt door vele bacteriën. Door geurmiddelen te gebruiken verhelp je dit maar even. Vaak stinken bijvoorbeeld sportschoenen waar een hoop in gezweet wordt zelfs zo erg dat men ze zelfs in de wasmachine gooit waardoor de schoenen kapot kunnen gaan...Laat staan wat er met de wasmachine gebeurt. De bacteriën gaan hierdoor niet dood en de lucht kan zelfs erger worden! Doe de stinkende schoenen daarom in een stevige plastic zak en leg ze een nachtje in de vriezer. Het klinkt raar, maar de bacteriën vriezen hierdoor dood. Omdat de schoenen in de plastic zak zitten zullen ze geen schade oplopen en je hebt zeker 's zomers nog koele schoenen ook!

Het probleem begint natuurlijk al bij de zweetvoeten. Het schijnt dat als je je voeten een week lang iedere avond een tijdje in een badje van azijn houdt, de voeten niet meer stinken. Een goedkoop huis- tuin en keukenmiddeltje dat toch het proberen waard is. Je kunt ook deze tip gebruiken als je last hebt van zweetvoeten.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
2 reactie(s)
Willy Goossen (Gast)
Geplaatst op 15-09-2014 om 14:50

Ik heb hele fijne Ecco sandalen en heb er de hele zomer mee gelopen. 

Hoe krijg ik deze weer fris? Wanneer ze een poosje in de kast hebben gestaan
ruik ik ze niet. Maar wanneer ik er weer een dag in loop ruiken ze.
Ze zijn te duur om na één seizoen weg te doen.
Wie weet een goede oplossing?

Lieke (Gast)
Geplaatst op 27-04-2013 om 12:58

Werkt de tip van de vriezer ook bij een kalfsleren jasje denk je? in het jasje zit een voering die naar oud zweet stinkt en weet niet hoe ik dit kan schoonmaken..

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 18-03-2005
Hits: 104942
Categorie: 
Luchtjes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
zweetgeur schoenen verwijderen, stinkende schoenen, zweetgeur schoenen, schoenen schoonmaken, geur schoenen, zweetvoeten, zweet schoenen, zweetlucht