Ontgeuren van magnetron

Magnetrons worden vaak gebruikt voor heel veel verschillende dingen opwarmen. Dit kan af en toe zorgen voor vieze geurtjes. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld een combi magnetron hebt en per ongeluk de magnetron hebt aangezet ipv de oven en dat er dingen behoorlijk zijn aangebrand. 

Daarom een aantal tips om de magnetron te ontgeuren; trucs voor het verwijderen van vieze luchtjes / geurtjes uit de magnetron.

Hoe ontgeur je je magnetron | geurtjes uit de magnetron verwijderen

magnetron ontgeuren
Tips tegen de geurtjes uit de magnetron

Na verloop van tijd kunnen er vieze luchtjes ontstaan in je magnetron.

Zet voor een schone, frisse geur een kommetje met schoon water en 3 of 4 plakjes verse citroen of 2 el citroensap in de magnetron. Zet de magnetron 30 tot 60 seconden op de hoogste stand.

Voor de ergste geurtjes, zoals bijvoorbeeld de stank van verbrande popcorn, doe je vanille-extract in de kom en schakel je de magnetron ten minste 30 seconden in. Laat het deurtje 12 uur dicht, haal de vanille er uit en veeg de magnetron uit.

Andere oplossingen om vieze geurtjes uit de magnetron te krijgen:

 • Ook met azijn kan je de vieze geurtjes uit je magnetron krijgen. Doe 2 eetlepels azijn in een bak met water, verwarm deze een aantal (4 a 5) minuten op een hoge stand en laat het hierna uitstomen in de magnetron, vervolgens kan je de magnetron na een half uur / uur vrij makkelijk schoonmaken met een sopje en en vervolgens droogmaken met een theedoek.
 • Met HG Magnetronreiniger houd je je magnetron redelijk makkelijk schoon na gebruik.

Oplossingen en tips voor het ontgeuren van je magnetron.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

2 Comments

 • Jonna

  15 maart 2022

  Ik heb een tweedehands combimagnetron die een appartement geurtje heeft en aangebrand gaat ruiken als je hem aan zet. Gister kreeg ik gelijk last van mijn keel toen ik een pizza begon te eten die ik hierin had gebakken. Ook als ik hem nu aan zet en mijn hoofd erin steek en de licht inadem krijg ik gelijk last van mijn keel… wat kan dit zijn?

  Reply
 • Sybren

  15 januari 2021

  Halen deze middeltje ook echt de onfrisse geur weg? Of blijft na het weg ebben van deze geurtjes de magnetron toch weer stinken? Ik neig naar het blijven stinken namelijk.. Mij gaat het er vooral om: Hoe los je dit probleem nou echt op!

  Reply

Leave a Comment