Geur van leer

Leer kan na verloop van tijd een wat onaangename geur ontwikkelen, ondanks dat het een duurzame stof is. Je kan proberen de jas of tas een nachtje buiten uit te laten waaien, maar wat kan je doen als dit niet werkt? Hier onder de tips om van de geur van leer af te komen

Wat kan je tegen de geur van leer doen?

leren-tas-geur
Hoe krijg je de vieze geur uit leer wanneer je jas of tas begint te stinken? Lees onze tips hieronder.

Maak een mix van witte schoonmaakazijn met water, ongeveer half om half. Doe dit vervolgens in bijvoorbeeld een plantenspuit en bespuit het leer hier mee of wrijf het stinkende object er mee in.

De geur van azijn en het zuur in de azijn zullen de geur van het stinkende leer elimineren. Hang hierna de jas of tas even buiten om verder op te frissen

Let op: bekijk eerst even van te voren op een kleine testplek of de azijn het leer niet verkleurd voordat je met het gehele oppervlak aan de slag gaat.


Andere manieren om de vieze geur uit leren spullen te krijgen:

  1. Met baking soda: Ook baking soda helpt goed tegen vieze geurtjes. Doe bijvoorbeeld een flinke schep baking soda in een kussensloop en doe dit samen met de leren jas of tas in een plastic zak die je dicht maakt en laat dit voor 48 uur staan. De soda zal de geur absorberen.
  2. Met krantenpapier: Wat ook kan werken is de leren jas of tas in een een afgesloten zak met kranten te doen en voor 2 dagen te laten staan. Door de textuur van het krantenpapier trekt de geur en het vocht uit het leer in het kranten papier. Hierna je leren spullen ook wederom even laten luchten.

Oplossingen en tips om vieze geur uit leer laten verdwijnen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Reageren?