Kunstleer Schoonmaken

Kunstleer / leder schoonmaken? Hoe doe je dat effectief? Welke middeltjes kan je gebruiken om onder andere wit kunstleer goed schoon te maken.

Hoe kan ik het beste kunstleer schoonmaken? En vlekken verwijderen op en van kunstleer?

kunstleer
Kunstleer is eenvoudig schoon te maken

Kunstleer schoonmaken; beste tip

Kunstleer is eenvoudig te reinigen met warm water en een microvezeldoek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, bleekmiddelen, schuurmiddelen, chemische detergenten of bijvoorbeeld wax.

Deze tip kwam van één van onze vaste bezoekers:

Gewoon schoonmaken met warm water en een microvezeldoekje of een theedoek, en als dat niet goed genoeg werkt kun je ook nog een beetje spiritus toevoegen als schoonmaakmiddel.

Kunstleer schoonmaken met groene zeep

Een sopje met groene zeep en lauwwarm water doet ook wonderen als je voornamelijk vlekken wilt verwijderen van kunstleer die net iets dieper in het leer zitten. 

Andere methodes

  • Schoonmaken met gedenatureerde alcohol – probeer het eerst op een niet te zichtbare plek om te zien of het niet de kleur aantast. Dit is ook iets agressiever dan bovenstaande 
  • Schoonmaken met keukenazijn;
  • Schoonmaken met wasbenzine – let weer op verkleuring.

Kunstleer vlekken verwijderen

Alle sites die producten verkopen rond kunstleer praten over het impregneren van kunstleer, niet iedereen doet dit. Daardoor eindig je met de vlekken, overweeg dus om na de schoonmaak het kunstleer te impregneren. Maar als je echt dikke vlekken in het kunstleer hebt en je wilt niet experimenteren met allerlei middeltjes zou ik ook overwegen om een specialistisch middel in te zetten. 

Oplossingen en tips voor kunstleer schoonmaken.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

1 Comment

  • Vigo

    19 januari 2021

    Is het aan te raden om direct na het reinigen te impregneren? Of moet daar wat tijd tussen?

    Reply

Leave a Comment