Kreukherstellend Wasprogramma

Kreukherstellend wasprogramma zijn ontworpen voor kledingstukken, zoals kleding gemaakt van polyester en viscose, die een iets fijnere wasbeurt nodig hebben.

Kreukherstellend wasprogramma: hoe werkt het?

Kreukherstellend wasprogramma

Je kunt je kleding altijd gewoon zomaar in de wasmachine gooien, maar als je alle labels leest, en je wasgoed goed sorteert in groepen die passen bij je wasmachine-instellingen, zal de levensduur van je garderobe echt verlengen zodat je er altijd op je best uitziet. De meeste machines hebben een katoenprogramma, maar niet alle machines hebben een kreukherstellend wasprogramma.

Het nut van een kreukherstellend wasprogramma

Het doel van het kreukherstellend programma in zowel wasmachines als drogers is om kreukels te minimaliseren. De koele spoeling aan het einde van de wascyclus en de lagere warmte-instelling van de droger helpen in de eerste plaats om kreukels te voorkomen en om te voorkomen dat er kreukels ontstaan. Dit wasprogramma helpt ook om vervagen en krimpen te minimaliseren. Kies deze optie om kreukels in overhemden en broeken te minimaliseren en de afwerking van kreukvrije artikelen te behouden. Warm of heet waswater ontspant kreuken en langzaam draaien helpt voorkomen dat er nieuwe ontstaan.

Welke kleding kan in dit programma?

De meeste kleding gemaakt van synthetisch, semi-synthetisch of mengsels zou in het kreukherstellend programma moeten gaan. Bovendien scheelt het je ook veel strijkwerk als je kleding gemaakt van natuurlijke vezels die gemakkelijk kreuken, zoals overhemden of broeken met een knoopsluiting, op deze stand doet wassen.

Is het kreukherstellend wasprogramma voor fijne was?

Het antwoord hierop is nee. Hoewel het kreukherstellend wasprogramma milder is dan de normale cyclus en ideaal is voor bepaalde soorten kleding, moet delicate kleding worden gewassen op de cyclus voor fijne was. Over het algemeen wordt het niet aangeraden om beddengoed in deze stand te wassen, aangezien de stukken vrij nat uit de wasmachine komen.

Temperatuur voor het wassen

Voor het koude kreukherstellend programma, gebruik je alles dat kan krimpen of kleurstof kan afgeven. Koud water is het zachtst voor kleding. Warm kreukherstellend wasprogramma is het beste voor lakens, handdoeken en ander linnengoed. De hete stand is het beste om te gebruiken voor het ontsmetten van items, zoals babykleding, katoenen luiers, linnengoed en sportkleding.

Oplossingen en tips voor wasprogramma's

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment