Katten uit tuin

Katten uit je tuin houden | tips voor als je overlast hebt van katten van buren in je tuin.

Hoe kun je het beste katten uit de tuin houden?

kat uit de tuin houden
Tips om de katten uit de buurt te houden.

Katten uit je tuin houden

Katten uit je tuin houden valt nog niet mee. De meeste mensen vinden katten leuke en lieve dieren. Dit wordt anders als katten van buren jouw tuin hebben verkozen tot hun kattentoilet. Hieronder volgt een aantal tips die de katten uit je tuin houden en, niet geheel onbelangrijk, de gezondheid van de betreffende katten niet schaden.

 • Voorkom los zand in je tuin. Hoewel het natuurlijk niet zo netjes is om andermans tuin uit te kiezen voor de behoefte, zijn katten in principe nette dieren. Katten willen hun uitwerpselen altijd begraven en zoeken dus een plek met los zand waar ze een kuiltje kunnen graven voor hun behoefte. Als deze plekken er niet zijn zullen ze hun heil verder zoeken
 • Gooi koffiedik over de plek waar de katten hun behoefte doen. Daar hebben een grote hekel aan en ze gaan ze gelijk weg. Gooi je koffiedik gewoon elke dag in de tuin. Is bovendien hartstikke goed voor de planten (helja);
 • Azijn. Waar dit middel al niet goed voor is. Gooi een flinke hoeveelheid azijn op de plaatsen waar de kat de behoefte doet. Katten hebben namelijk een hekel aan de geur van azijn;
 • Peper is ook een kattenverjager. Strooi de peper op plaats die ze uitgezocht hebben om te ontlasten en de katten zullen verkassen;
 • Vraag de eigenaar om de katten in de eigen tuin te houden. Dit is een lastig punt, aangezien sommige mensen hier wel voor open staan en andere niet. De eigenaar dient in dit geval zijn tuin zodanig af te schermen dat de kat er niet meer uit kan. Maak zelf een inschatting over de haalbaarheid. Feit is natuurlijk wel dat als de katten niet buiten komen je er ook geen last van hebt. Tips om katten in je tuin te houden kan je vinden in dit artikel.
 • Scherm je eigen tuin af. Zorg ervoor dat katten niet meer in je tuin kunnen komen door bijvoorbeeld een doorlopende schutting met begroeiing aan de bovenkant.

Met deze tips heb je aardig wat manieren om de katten uit je tuin te houden. Succes! Indien iemand nog diervriendelijke(!) aanvullingen heeft op deze tip dan kun je die via het reactie-boxje hieronder plaatsen.

Oplossingen en tips om katten uit de tuin te houden

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

3 Comments

 • Kate

  29 juni 2021

  Als ik het dus goed begrijp moeten wij zelf onze tuin kat vrij houden terwijl we ze zelf niet hebben.
  Belachelijk !!!

  Reply
 • Wim

  14 juni 2021

  Helemaal eens met Kaytlinn. En wat goed dat Kaytlinn wél de voorzorg neemt dat haar katten niet elders overlast veroorzaken, mijn complimenten!

  Reply
 • Kaytlinn

  21 maart 2021

  Ik vind het echt van de zotte dat mensen die zelf geen katten willen er alles aan moeten doen om een andermans huisdier uit hun tuin te houden. De eigenaar moet hier iets aan doen, hun huisdieren veroorzaken immers de overlast? Ik vind het ook idioot dat hier bij wet niks voor geregeld is. Vooral ongecastreerde katers die ongevraagd je huis binnen komen omdat jij je tuindeur open hebt staan. Zie die lucht maar eens weg te krijgen, en er zijn ook mensen die allergisch zijn. Ik ben geen kattenhater, heb er zelf 4 maar wel mn tuin goed afgeschermd met netten.

  Reply

Leave a Comment