Schimmel kledingkast

Kasten horen fris te zijn van binnen, anders heeft dat invloed op de spullen die erin staan of hangen. Helaas is dat niet altijd het geval en kan er door vocht schimmelvorming in een kledingkast optreden. Hier vind je een aantal tips om hier wat aan te doen. 

Hoe voorkom of verwijder ik schimmel in mijn kledingkast?

kledingkast

Er zijn wel wat tijdelijke dingen te bedenken om het probleem van schimmel in een kledingkast te verhelpen. 

Kopje rijst of vochtvreters 

  • Als je een kopje rijst in de kledingkast plaatst, dan trekt dit vocht aan. Je zult merken dat de kledingkast hier ietsje droger van gaat worden, maar het zal het probleem niet geheel oplossen. Om de kast nog wat lekkerder te laten ruiken, kun je ook wat geurolie aan het kopje rijst toevoegen. Ook deze vochtvreters kunnen helpen. Maar ook hier geldt, dat het een tijdelijke oplossing is. 

Ventileren

  • louvre deurenEr bestaat een grote kans dat er vocht vanuit de muur de kast in trekt. Maar wellicht komt de vochtigheid ergens anders vandaan. Het belangrijkste wat je kunt den is ventileren! Plaats een roostertje beneden en bovenin (voor wat trek) de kast of vervang de kastdeuren door Louvre deuren (zie afbeelding). Probeer in ieder geval de oorzaak van het probleem te achterhalen. 

Oplossingen en tips voor het verwijderen van schimmel uit kledingkasten

In onze reacties vind je vaak meer oplossingen om jouw problemen met o.a. schimmels te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment