Zweetgeur schoenen verwijderen

Zweetgeur schoenen verwijderen | Tips voor het verwijderen van vieze zweetgeur door zweetvoeten in stinkende schoenen.

Hoe kan je zweetgeur uit schoenen verwijderen?

stinkende schoenen
Wat kan je doen tegen stinkende schoenen? Lees onze tips hier onder.

Stinkende schoenen kunnen een vreselijke geur door het huis verspreiden. Zodra de schoenen uitgetrokken worden, kan er een vieze zweetgeur voorkomen.

Ruiken je schoenen naar zweet? Ze gaan weer fris ruiken als je gedurende een nacht in iedere schoen een zakje vanillesuiker legt. Je kunt de zakjes meer dan eens gebruiken.

Wat ook werkt tegen stinkende schoenen:

  • Doe wat baking soda in je schoenen en laat het een nachtje staan, haal de volgende dag de restjes weg door de schoen leeg te kloppen of met een doek.
  • Theezakjes of koffiepads in elke schoen, theezakjes absorberen vocht en nare geurtjes.
  • Ook kattenbakkorrels in je schoenen doen zou moeten werken, ook dit zijn sterke geur en vochtvreters.
  • Rijst in je schoenen: doe een handje rijst in je schoenen, rijst trekt de geur en het vocht er uit.

Deze tip tegen zweetgeur in schoenen ontvingen we van June:

De zweetlucht in schoenen wordt veroorzaakt door vele bacteriën. Door geurmiddelen te gebruiken verhelp je dit maar even. Vaak stinken bijvoorbeeld sportschoenen waar een hoop in gezweet wordt zelfs zo erg dat men ze zelfs in de wasmachine gooit waardoor de schoenen kapot kunnen gaan. Laat staan wat er met de wasmachine gebeurt.

De bacteriën gaan hierdoor niet dood en de lucht kan zelfs erger worden! Doe de stinkende schoenen daarom in een stevige plastic zak en leg ze een nachtje in de vriezer. Het klinkt raar, maar de bacteriën vriezen hierdoor dood.

Omdat de schoenen in de plastic zak zitten zullen ze geen schade oplopen en je hebt zeker 's zomers nog koele / coole 😉 schoenen ook!

Zweetvoeten voorkomen

Het probleem begint natuurlijk al bij de zweetvoeten. Het schijnt dat als je je voeten een week lang iedere avond een tijdje in een badje van azijn houdt, de voeten niet meer stinken. Een goedkoop huis- tuin en keukenmiddeltje dat toch het proberen waard is. 

Een van de andere bezoekers gaf als tip dat je ook een week lang elke avond met je voeten in een bak met warm water kan gaan zitten en daar een theezakje in kan doen – door het looizuur in de thee gaan de bacteriën dood en worden je voeten weer fris.

Oplossingen en tips voor zweetgeur in schoenen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Leave a Comment