Onderhoud riet/rotan

Rotan en rieten meubels kunnen na verloop van tijd slijten en wat uitdrogen. Hoe voorkom je dit en hoe krijg je de stoelen weer soepel?

Hoe krijg ik riet en rotan weer soepel?

rieten en rotan stoelen

Om te voorkomen dat rieten en rotan meubels uitdrogen kan je ze onder andere behandelen met citroenolie. Hiermee kan je onder meer voorkomen dat het vlechtwerk slijt, want het vlechtwerk slijt sneller bij uitdroging.

Om de rieten en rotan stoelen te behandelen tegen uitdroging mis je etherische citroenolie met bijvoorbeeld arachideolie.

Vervolgens kan je met een doekje het rieten/rotan vlechtwerk inwrijven. Riet en rotan vaker beitsen en of lakken zorgt ook voor langer behoud van de meubels. Licht opschuren voor het lakken wil dan ook nog wel werken.

Om je rieten en rotan stoelen soepel te houden is het ook van belang dat je ze beschermd tegen de winterkou en regen. Dus in de winter onder een afdakje of schuur scheelt veel.

We hebben ook nog een uitgebreid over het reinigen van rieten en rotan stoelen.

Oplossingen en tips voor het weer soepel krijgen van rieten stoelen.

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Reageren?