Diesel uit Kleding

Bij deze tips gaan we niet alleen in op Dieselolie in kleding maar ook naar een naar Diesel stinkende wasmachine en/of je dit gevecht überhaupt wel moet aangaan!  De gevolgen voor de wasmachine kunnen groot zijn.

Hoe verwijder ik diesel uit kleding?

diesel
Diesel kan vervelende vlekken veroorzaken

Begin bij het begin en lees deze reactie van de oude Huishoudplaza website:

” Een reactie hier op mijn man is touringcar chauffeur en heeft dit jaar bij het aftanken van de bus een ongelukje gehad. De slang schoot uit de opening. Het gevolg was dat zijn hele kleding onder de diesel zat. Ik heb het zeker drie á vier keer gewassen , geen resultaat . De stank zat er nog in , en dan niet te vergeten mijn wasmachine .Ik heb zijn hele hebben en houden weg gegooid. Want dieselolie krijg je echt niet uit kleding . En het heeft een tijd geduurd voor dat ik de lucht uit mijn wasmachine had. Mijn advies is begin er niet aan.

Oke.. goed begin dus, maar wat werkt wel?

 • ” Hallo Ik heb een tijdje terug bij het tanken een nieuwe broek vol dieselolie gespoten. Ben er niet aan geweest en heb ze onmiddellijk naar de stomerij gedaan. Alle vlekken zijn eruit! 

Voor sommige vlekken moet je toch echt niet zelf aan de slag gaan. Als je zelf aan de slag wilt gaan…

Andere manieren om dit probleem op te lossen

 • Hang het kledingstuk zeer lang (dagen) buiten ergens op onder een afdakje. Olie verdampt namelijk zeer traag. Begin vervolgens met een sopje met wat allesreiniger om de voel wat te ontvetten ( vet met vet bestrijden). Als je vervolgens de stap naar de wasmachine aandurft moet je wel weten hoe je de Geur van Olie moet verwijderen. 

Vlekken Verwijderaars van hoge kwaliteit

Voor het verwijderen van vlekken zijn er verschillende specialistische producten online te verkrijgen. Wij hebben de beste algemene vlekken verwijderaars op een rij gezet:

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Oplossingen en tips voor olie op kleding

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

4 Comments

 • Sybren

  15 januari 2021

  Is diesel hetzelfde als olie? Moet je met zo'n vlek precies hetzelfde omgaan?

  Reply
  • Huishoudplaza

   19 januari 2021

   Ja in dit geval kan je met olievlekken hetzelfde omgaan als diesel vlekken.

   Reply
 • Huishoudplaza

  8 december 2020

  In de categorie ‘Onderhoud kleding' staan een aantal artikelen om schoenen mooi te krijgen en houden https://www.huishoudplaza.nl/onderhoud-kleding/

  Reply
 • monique Braun

  1 december 2020

  mODDER/KLEI IS MIJN DOCHTER IN GEVALLEN…KLEDING REDELIJK OK GEKREGEN MAAR WAT DOE IK MET HAAR DURE GYMPEN MET EEN LAAG MODDER/KLEI EROP.. gEEN IDEE..mISSCHIEN EEN TIP

  Reply

Leave a Comment