Aangetast Natuursteen

Wit uitgeslagen natuursteen ontstaat doordat de speciale behandeling van natuursteen niet is opgevolgt! Je mag namelijk niet zomaar aan de slag met de normale schoonmaakmiddelen. Lees alles over witte en bevlekte natuursteen. 

Hoe verwijder ik witte natuursteen vlekken?

steen
Vlekken op Hardsteen zijn moeilijk te verwijderen

HG heeft drie producten die met deze problemen specialistisch kunnen aanpakken. Het is absoluut een risico om op dit vlak zelf reinigingsmiddelen te maken of huis en tuin middeltjes met elkaar te combineren.

HG kleursteen verdieper
Product van de Natuursteenlijn van HG, al deze producten zijn in verhouding tot Natuursteen zelf natuurlijk zeer goedkoop!

Zo kan je dit probleem ook oplossen

  • Op eigen risico: “ Ik heb zo'n aanrechtblad, wij noemen dat hier Belgisch hardsteen. Toen ik hier kwam wonen zaten er ook allemaal vlekken. Ik heb het blad toen geschuurd met watervast schuurpapier. Datis dat hele fijne papier wat je nat moet maken. Het wordt ook wel eens gebruikt voor auto's. Goed laten drogen en dan insmeren met lijnzaad olie en dit goed in laten trekken.
  • Op eigen risico: ” Ik had vroeger vensterbanken van natuursteen. Die wreef ik af en toe in met wat olie (gewoon slaolie) Ze gaan er prachtig van glanzen. Schoonmaken doe je het beste met groene zeep, en heb je witte uitslag poets je ze op met olie.

Oplossingen en tips om bevlekt natuursteen te repareren

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

Reageren?