Aangetast Natuursteen

Wit uitgeslagen natuursteen ontstaat doordat de speciale behandeling van natuursteen niet is opgevolgt! Je mag namelijk niet zomaar aan de slag met de normale schoonmaakmiddelen. Lees alles over witte en bevlekte natuursteen. Kleine vlekjes? Probeer: HG Toplaag Hersteller

Hoe verwijder ik witte vlekken op natuursteen? (wit uitgeslagen natuursteen)

steen
Vlekken op Hardsteen zijn moeilijk te verwijderen

HG heeft drie producten die met deze problemen specialistisch kunnen aanpakken. Het is absoluut een risico om op dit vlak zelf reinigingsmiddelen te maken of huis en tuin middeltjes met elkaar te combineren.

HG kleursteen verdieper
Product van de Natuursteenlijn van HG, al deze producten zijn in verhouding tot Natuursteen zelf natuurlijk zeer goedkoop!

Als jouw natuurstenen wasbak wit uitgeslagen is raden we toch echt een om contact op te nemen met een specialistisch bedrijf. Natuurlijk kan je met bovenstaande middeltjes wel een eind komen. Die witte vlekken zijn zeer vervelend te verwijderen. 

Zo kan je dit probleem ook oplossen

 • Op eigen risico: “ Ik heb zo'n aanrechtblad, wij noemen dat hier Belgisch hardsteen. Toen ik hier kwam wonen zaten er ook allemaal vlekken. Ik heb het blad toen geschuurd met watervast schuurpapier. Datis dat hele fijne papier wat je nat moet maken. Het wordt ook wel eens gebruikt voor auto's. Goed laten drogen en dan insmeren met lijnzaad olie en dit goed in laten trekken.
 • Op eigen risico: ” Ik had vroeger vensterbanken van natuursteen. Die wreef ik af en toe in met wat olie (gewoon slaolie) Ze gaan er prachtig van glanzen. Schoonmaken doe je het beste met groene zeep, en heb je witte uitslag poets je ze op met olie.

Pinterest

Vind je deze pagina handig? Klik op de afbeelding en voeg deze tip toe aan een Pinterest board zodat je er later nog wat aan hebt! 

Volg ons ook!

Als je ons volgt, zul je regelmatig dit soort handige tips voorbij zien komen op Pinterest.

Dat is nog eens leuk hè!?

Oplossingen en tips om bevlekt natuursteen te repareren

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

2 Comments

 • Sandra

  21 oktober 2021

  Ik maak het alleen schoon met groene zeep en lauwwarm water (heb het nog niet geprobeerd met koud) maar heb op bepaalde plekken gewoon een witte waas die helaas niet meer weg gaat kan iemand mij helpen ik maak het ook droog na gebruik

  Reply
 • Meister

  15 januari 2021

  Ik vind dit zo verwarrend, ik weet niet precies of het steen dat ik op mijn keukenblad heb liggen ook echt natuursteen is. Ik vermoed belgisch hardsteen maar het was ook niet zo duur, dus kan dit dan wel? Als het een ander soort steen is werken dan jullie methodieken ook goed?

  Reply

Leave a Comment