Stamppot te Nat

Het wil soms nog wel eens gebeuren dat je stamppot te nat is of bijvoorbeeld je soep te dun. Dit komt met name wel eens voor als je aardappelpuree mix gebruikt voor je stamppot. Maar belangrijker nog: hoe los je het op? Hoe dik je de stamppot of soep in?

Wat moet ik doen als mijn stamppot, hutspot of ander gerecht te nat is geworden?

boerenkool stamppot

Stamppot te nat? Aardappelpuree

Is de stamppot te nat uitgevallen, de soep te dun of te zout? Een van de tips van onze bezoekers waar we zelf niet aan hadden gedacht: strooi er dan wat instant aardappelpuree uit een pakje bij.

Stamppot kan te nat worden doordat je bijvoorbeeld bent uitgeschoten met de melk, of dat er teveel vocht uit de groenten komt. De simpelste oplossing is dus aardappelpuree mix toe te voegen en klaar is kees.

Te natte stamppot met Maizena verdikken

Maizena is de merknaam voor mais zetmeel, maizena wordt gebruikt als bindmiddel en hiermee zijn vrijwel alle waterige gerechten te verdikken. Dit wordt vaak toegepast met sausjes en soepen maar is dus ook goed bruikbaar bij een te natte stamppot. 

Hutspot te nat

Ook voor een hutspot die te nat is kan je maizena gebruiken. Ook hier kan je wel kiezen voor wat aardappelpuree. 

Boekenkool te nat

Een boerenkool is in principe een stamppot, dus als deze te nat is moet je hetzelfde doen als bij de stamppot die te nat is: Maizena of aardappelpuree toevoegen. 

Meer oplossingen en tips over te natte stamppot?

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoud problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

2 Comments

 • Huishoudplaza

  19 januari 2021

  @Simp Lord 🙂 Ja dat is inderdaad ook een oplossing, maar meestal gaat met op zoek naar deze oplossing als het kwaad al geschiet is en er dus sprake is van te natte stamppot.

  Reply
 • Simp Lord

  19 januari 2021

  Wat ook werkt is de stamppot minder nat te maken door er minder water aan toe te voegen.

  Reply

Leave a Comment