Was Ruikt Muf na Wassen

Als je was niet fris ruikt na het wassen kan dat meerdere oorzaken hebben, we bespreken ze hier onder en hebben wat tips en oplossingen zodat jouw was weer fris ruikt na het wassen.

Als je direct een oplossing zoekt raden wij dit (prijzige) product aan van HG tegen stinkend wasgoed.

Was ruikt niet fris na wassen, waar kan dit aan liggen?

Wasmachine

Dat je was niet fris ruikt kan vele oorzaken hebben, wordt er bijvoorbeeld veel in huis gerookt, of veel met geurige kruiden gekookt of gaan er veel sportspullen de was in? Dan kan het nogal eens zijn dat de was niet schoon ruikt na het wassen. 

Maar wat zijn andere oorzaken dat het wasgoed na het wassen muf ruikt?

Wij hebben de beste problemen en mogelijke oplossingen gevonden! Bekijk ze goed

Was ruik niet fris na het wassen: de oplossingen

 1. De wasmachine: de wasmachine zelf kan de oorzaak zijn. De wasmachine heeft natuurlijk geen zelfreinigend vermogen dus het is handig als jij hier een handje bij helpt. Draai af en toe een kookwasje, laat het deurtje van de wasmachine regelmatig open staan, en doe hem ook op tijd open na dat hij heeft gedraaid. Af en toe een kookwas met soda (en zonder was). Lang verhaal kort: ook de wasmachine heeft een beetje liefde en onderhoud nodig. 
 2. Muffe geur van de was: ruikt je was na het wassen muf? Laat dan je kleding weken in de Baking Soda (zuiveringszout) – kijk wel even of je kleding er tegen kan op het etiket. Na het weken in de Baking Soda nogmaals wassen.
 3. Hoeveelheid wasmiddel: zowel te veel als te weinig wasmiddel is niet goed voor de was; bij een tekort aan wasmiddel kan het zijn dat je was niet goed schoen wordt, doe je er te veel bij dan kan het zijn dat er wasmiddel achterblijft in de kleding wat ook voor vervelende geurtjes kan zorgen.
 4. Azijn: stinken je kleren na het wassen nog steeds? Doe dan een kopje witte azijn bij je was, azijn is een zgn. geurvreter en haalt vervelende geurtjes uit je was.
 5. Buiten drogen: zorgt ook voor een wat frissere was als eindresultaat.
 6. Vaatwastablet: deze kregen we van een wasmachine monteur – draai eens een was met alleen 1 a 2 vaatwastabletten om de wasmachine weer schoon te krijgen.
 7. Kookwas met vaatwasser tablet tegen vetluis: vetluis is een bacterie die kan blijven zitten bij wat lagere was temperaturen en die goed gedijt wanneer het deurtje te lang dicht blijft. Om de bacterie dood te maken kun je een kookwas draaien met een vaatwastablet.
 8. Was fleece en sportkleding apart van andere kleding.
 9. Gebruik een wasverzachter. Wasverzachters hebben vaak ook prettige geurtjes. 

Interessant product tegen stank

Er bestaat een product van HG wat de stankmoleculen verwijdert. Echter is dit niet datgene wat echt de oorzaak aanpakt. TOCH is het een aanrader als je dit probleem simpelweg snel wilt aanpakken:

Oplossingen en tips voor was dat muf ruikt na wassen

In onze reacties vind je vaak meer mogelijke oplossingen om jouw huishoudelijke problemen te verhelpen. Heb je zelf een goede tip of ervaring? 

Deel deze dan zeker even met anderen op Huishoudplaza!

4 Comments

 • Tom

  11 juli 2021

  Sharlene,
  Alsof iemand hier jou iets verschuldigd is…
  Doe even normaal en sodemieter op met je stinkwas.

  Reply
 • Tina

  18 mei 2021

  Haha een artikel van nog geen halve minuut leeswerk een boekwerk noemen. Was het niet teveel moeite om te typen?

  Reply
 • Sharlene

  15 januari 2021

  Mijn was ruikt niet muf, mijn was STINKT! Echt bizar hoe die was stinkt en ik heb geen zin om dit boekwerk te lezen: Geef gewoon één helder antwoord: Hoe krijg ik die stank uit mijn wasmachine!?

  Reply
  • Huishoudplaza

   19 januari 2021

   Neem de tijd om bovenstaande tips te lezen en ga daarna uitvoerig te werken om je wasmachine te reinigen zodat je was niet meer stinkt. Het probleem zit hem vrijwel altijd in vocht!

   Reply

Leave a Comment